NHL-seura Columbus Blue Jackets hankki sunnuntaina keskushyökkääjä Mark Letestun riveihinsä Nashville Predatorsista. Nashville saa vaihtokaupassa neljännen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen.

– Hän tulee auttamaan meitä monella eri osa-alueella. Hän on hyvä erikoistilannepelaaja. Hän on hyvä alivoimapelaaja ja hän pystyy pelaamaan myös ylivoimilla. Hän on hyvä puolussuuntaan ja aloituksissa. Tarvitsimme hänen kaltaistaan sentteriä, joka meiltä on puuttunut. Tarvitsimme kokeneen pelaajan, joka on johtaja, Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen kommentoi hankintaansa lehdistötilaisuudessa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Letestulla piti sunnuntaina kiirettä, sillä Oilers kauppasi hänet saman päivän aikana ensin Nashvilleen, mistä matka jatkui suoraan Columbukseen. Letestu, 33, on Columbukselle tuttu pelaaja, sillä hän edusti seuraa vuosina 2012-2014 kolmen kauden ajan. Hän tuo joukkueelle kaivattua kokemusta pudotuspeleistä.

– Hän pelasi tosi hyvin viime kevään pudotuspeleissä Oilersin paidassa. Se oli ehkä hänen uransa parasta jääkiekkoa. Hän on innoissaan tullessaan tänne ja me olemme innoissamme saadassamme hänet tänne. Aika näyttää, miten käy, Kekäläinen kehui.

Mark Letestu on pelannut urallaan 538 NHL:n runkosarjan ottelua ja tehnyt niissä 92 maalia ja 206 tehopistettä.

Columbus Blue Jackets

@BlueJacketsNHL
#CBJ have acquired center Mark Letestu from the Nashville Predators in exchange for a 2018 fourth round selection.

cbj.co/letestu0225