© Kuva: Getty Images

NHL-ikonin paita nostetaan viimein jäähallin kattoon – ”Yksi parhaista pelaajista koskaan”

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Kuka muistaa tsekkiläisen pelaajan nimeltään Patrik Elias? Koko häikäisevän NHL-uransa New Jersey Devilsissä viettänyt hyökkääjä saa seuralta viimein sen suurimman kunnian, kun hänen pelipaitansa jäädytetään Prudential Centerin kattoon.

Elias päätti 20 vuotta kestäneen uransa maaliskuussa vuonna 2016. Hän voitti seurassa kaksi Stanley Cup -mestaruutta vuosina 2000 ja 2003. Aikansa lahjakkaimpiin hyökkääjiin kuulunut tsekkiläinen nousi Devilsin kaikkien aikojen tehokkaimmaksi pelaajaksi pisteillä 408+617=1025.

Moni samaan aikaan Devilsin organisaatiossa työskennellyt on kehunut Eliasta erittäin monipuoliseksi pelaajaksi ja viisaaksi ihmiseksi. Hän toimi uransa viimeisinä vuosina esimerkkinä NHL-polun alkutaipaleella oleville pelaajille.

– Kun olin nuori pelaaja, hän oli aina hyvä minulle, ja opin häneltä paljon. Minulla oli hauskaa pelata hänen kanssaan. En tiennyt hänestä paljoa, kun saavuin Devilsiin, mutta tiesin hänellä olleen erittäin hyviä kausia takana. En kuitenkaan usko, että hän sai tarpeeksi ansaitsemaansa huomiota, vuodet 2005-2012 New Jerseyssä pelannut Zach Parise kuvaili.

Elias jäi monilta NHL-seuralta huomiotta, kun hänet varattiin vasta numerolla 51 kesän varaustilaisuudessa vuonna 1994. Korkea varausnumero ei kuitenkaan tehnyt pelaajasta sen huonompaa, ja Elias jätti merkkinsä seuran historiaan.

– Yksi parhaista pelaajista koskaan. Patrik edustaa sitä, mitä on olla Devil. Hän on lahjakas, mutta samalla kilpailuhenkinen ja uskollinen. Hänen vaikutuksensa meihin oli sanoinkuvaamaton. Hänen perintönsä näkyy edelleen pukokopissa, Devilsin päävalmentaja John Hynes kertoi.

– Hän teki ympärillään olleista pelaajista parempia. Hän käytti jäällä aisteja, joita ei voida opettaa. Stanley Cup -pudotuspeleissä hän oli ratkaiseva pelaaja. Hän antoi meille niin paljon hyviä muistoja, joista olemme ikuisesti kiitollisia. Me ja kaikki fanit palvomme Patrik Eliasta, joukkueen GM  Ray Shero veisteli.

Tsekkiläisen pelipaita jäädytetään lauantaina.

 

 

Lähde: TheScore

 

 

 

 

 

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia