© Kuva: Getty Images

B-luokan olympialaiset saavat jatkoa? NHL-pomolta masentavaa puhetta ja todella iso paljastus

Joululahja uusille asiakkaille: 270€ edestä vedonlyöntibonuksia

  • 1. talletus: 100% talletusbonus 200€ asti
  • 2. talletus: 50% talletusbonus 50€ asti
  • 2. talletuksen jälkeen 20€ mobiili-ilmaisveto

Vuoden 2018 jääkiekon olympiaturnaus huipentuu varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa pelattavaan loppuotteluun Venäjän olympiaurheilijoiden ja sensaatiojoukkue Saksan välillä. Kisat on viety tällä kertaa läpi ilman NHL-pelaajia, joka on tietysti laskenut turnauksen arvoa ja tasoa.

Tämän myöntää myös kansainvälisen jääkiekkoliiton, IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel.

– NHL:n puuttuminen turnauksesta on edelleen pettymys, Fasel sanoi lehdistötilaisuudessa Pyeongchangissa.

– Saksa meni finaaliin ja se nosti mielenkiintoa. En usko, että Saksassa ketään kiinnostaa, onko NHL mukana vai ei, Fasel sivalsi.

Asia ei ole Faselin päätettävissä. Hän voi myötävaikuttaa asioihin, mutta lopullisen päätöksen kisoihin osallistumisesta tekee NHL itse. NHL-komissaari Gary Bettman ei osannut vielä perjantaina sanoa, mikä NHL:n kanta on Kiinassa vuonna 2022 järjestettäviin olympialaisiin.

– En osaa vielä sanoa, mitä me haluamme, jotta menisimme Kiinaan. Mielestäni kisoihin osallistuminen on erittäin häiritsevää NHL-kauden näkökulmasta, Bettman sanoi Sportsnetin mukaan.

NHL:n puhuttu haluavan Kiinan kisoihin muun muassa ison markkina-alueen takia. NHL-tuotteen markkinointi Kiinassa toisi sarjalle mahdollisesti paljon uusia bisnesmahdollisuuksia. Bettmanin mielestä tällä asialla ei ole kuitenkaan suurta merkitystä.

– Tiedän, että tällainen on käsitys on olemassa, että me haimme jotain suuria neuvotteluja joko NHL:n pelaajayhdistyksen, KOK:n tai IIHF:n kanssa. Kyse ei ollut siitä. Kyse oli siitä, että me koemme olympialaiset liian häiritsevänä tekijänä NHL:n kannalta. Tämä on kovaa aikaa ja jokainen peli tässä vaiheessa kautta merkitsee. Se, että lähtisimme tässä vaiheessa kautta toiselle puolella maailmaa pelaamaan, ei millään muotoa kehitä meidän peliämme, Bettman sanoi.

Kyse on tietysti rahasta. Jos NHL laittaa putiikin kiinni kolmeksi viikoksi, tietää se kassavirtojen katkeamista. Omistajat eivät saa olympiaturnauksesta rahaa ainakaan suoranaisesti. Bettman otti vertailukohdaksi koripallon huippusarja NBA:n.

– Olin puoli vuotta sitten NBA-komissaari Adam Silverin kanssa eräässä paneelissa. Kysyin häneltä voisiko NBA sulkeutua kolmeksi viikoksi mennäkseen olympialaisiin? Hänen vastauksensa oli ”ehdottomasti ei”, enkä saanut edes sanoa asiaa loppuun, Bettman täräytti.

Bettman paljasti yrittäneensä neuvotella KOK:n kanssa poikkeuksellisesta ratkaisusta.

– Kysyin KOK:lta, että miksi ette laita meitä kesäolympialaisiin pelaamaan? Historiassa on tästä esimerkki, sillä jääkiekko oli ensi kertaa mukana vuoden 1920 kesäolympialaisissa. Me tulisimme ilolla mukaan kesällä. Luulen, että myös pelaajat lähtisivät mieluusti mukaan kesällä, Bettman paljasti.

NHL-pelaajat olivat mukana olympialaisissa joka kerta Naganon 1998 kisoista lähtien, kunnes Pyeongchangin kisat katkaisivat putken. Bettmanin lausunnot viittaavat vähintään siihen, että seuraavastakin olympiaosallistumisesta käydään tiukkaa vääntöä seuraavien vuosien ajan.

Joululahja uusille asiakkaille: 270€ edestä vedonlyöntibonuksia

  • 1. talletus: 100% talletusbonus 200€ asti
  • 2. talletus: 50% talletusbonus 50€ asti
  • 2. talletuksen jälkeen 20€ mobiili-ilmaisveto