NHL-kausi alkaa hiljalleen lähestyä huipennustaan. Helmikuu on jo pitkällä ja kausi lähestyy hiljalleen kliimaksiaan. Todellinen kisa himoitusta Stanley Cup-pokaalista alkaa huhtikuussa.

NHL:ssä pelaa edelleen monta veteraania, jotka eivät ole koskaan päässeet maistamaan, miltä mestaruuden voittaminen tuntuu. Jotkut heistä eivät koskaan tietysti pääsekään. The Hockey News on listannut NHL-konkarit, jotka voivat toistaa muun muassa Ray Bourguen ja Kimmo Timosen tempun: nostaa malja suorille käsille uran ehtoopuolella, mahdollisesti uran viimeisellä kaudella.

[readmore from=”suomalaiset”]

Listan kärkeen yltää Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Patrick Marleau. Kun Jaromir Jagr lähti takaisin kotimaahansa, on Marleau 1555 ottelullaan eniten NHL-pelejä pelannut aktiivipelaaja NHL:ssä. Marleau on pelannut upean uran, mutta Stanley Cup häneltä puuttuu.

Marleau oli lähellä unelmaa keväällä 2016, kun San Jose Sharks hävisi finaalit Pittsburgh Penguinsille. Samana keväänä myös edelleen Sharksia edustava Joe Thornton pääsi lähelle suurta unelmaa. Jumbo-Joe on pelannut NHL:ssä 1493 ottelua, mutta mestaruus puuttuu.

Mike Fisher lopetti jo kerran, mutta palasi Nashvilleen vielä kerran tavoittelemaan mestaruutta. Viime keväänä se oli jo lähellä: Predators hävisi finaalit Pittsburghille.

Rick Nash ei voita Stanley Cupia New York Rangersissa, mutta Rangers on tehnyt selväksi, että konkari on kauppatavaraa. Saako Nash mahdollisuuden joukkueessa, millä on hyvät mahdollisuudet voittaa? Kenties. Nash on edellä mainittujen nimien tavoin pelannut upean NHL-uran, mutta se suurin kruunu puuttuu edelleen.

Jay Bouwmeester lukeutuu samaan ryhmään. ”Työhevonen” on pelannut NHL:ssä yli 1000 matsia, mutta hän on viettänyt ison osan urastaan joukkueissa, jotka eivät ole tosissaan taistelleet Cupista. St. Louis Blues ei ole kuumin suosikki nytkään, mutta mahdollisuudet ovat silti olemassa.

Bonuksena listalla on Jarome Iginla, jolla ei tosin ole vielä NHL-diiliä loppukaudeksi. Iginla on vasta palannut jäälle, eikä ole mitään takeita siitä, että hän saa sopimuksen loppukaudeksi.

– Mutta kuka ei haluaisi nähdä Iginlan nostavan kannua ennen kuin hän luistelee kohti auringon laskua, The Hockey News kyselee.

Heitä tuskin kovin montaa on. Legenda oli lähellä jo 2004, mutta tuolloin Calgary Flames hävisi finaalisarjan seitsemässä ottelussa Tampa Bay Lightningille.