Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen, 21, pelaa loistokautta NHL:ssä. Kehuja satelee suunnalta jos toiseltakin ja nyt samaan kuoroon on liittynyt myös joukkueen kanadalainen tulokaspelaaja Alexander Kerfoot, 23.

Kerfoot on saanut roimasti lisää vastuuta Avalanchen supertähden Nathan MacKinnonin loukkaannuttua. Sopeutumista suurempaan rooliin on ollut ensisijaisesti auttamassa juuri Rantanen yhdessä Gabriel Landeskogin kanssa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Pelaaminen Mikon, Landyn (Landeskog) tai Wilsin (Colin Wilson) rinnalla on auttanut minua todella paljon. He ovat tosi fiksuja kiekkoilijoita. Haluan omalta osaltani pitää asiat yksinkertaisina ja päästä kiekkoon käsiksi niin paljon kuin mahdollista, Kerfoot kertoo CBS Denverille.

Kerfoot pelaa upeaa rookie-kautta taalaliigassa. Hänellä on koossa 52 ottelusta tehot 13+20=33. Kaksi ottelua enemmän pelanneen Rantasen komea saldo kirjataan lukemin 17+35=52.

Kerfoot odottaa muiden tavoin MacKinnonia mahdollisimman nopeasti takaisin tositoimiin. Jokainen ottelu siihen mennessä merkitsee kuitenkin Kerfootille suurta tilaisuutta.

– Olen saanut enemmän vastuuta ja onhan se tuntunut kovaltakin. Pelaat vastustajien parhaita ketjuja ja puolustajapareja vastaan. Mutta kuten totesin, Mikosta, Landysta ja Wilsistä on ollut onneksi suuri apua.

Colorado Avalanche

@Avalanche
Seriously, these three reading valentines together...

You know it’s gonna be good. #GoAvsGo