NHL:n kurinpito on langettanut Ottawa Senatorsin hyökkääjälle Alex Burrowsille kymmenen ottelun pelikiellon Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisen yönNew Jersey Devils -kamppailun tapahtumista.

Burrows hyökkäsi silmittömällä tavalla Devils-hyökkääjän Taylor Hallin kimppuun, kun nuori tähti oli juuri antanut hänelle kovan ja puhtaan taklauksen. NHL:ssä sikailijan maineen urallaan saanut kanadalainen poltti taklauksesta täysin päreensä ja iski nyrkein Hallia pään seudulle.

Hall kaatui iskuista maahan, mutta Burrows vain jatkoi iskujen mättämistä takaraivoon. Tuomari tuli tilanteeseen väliin, mutta sekään ei saanut sekopäisesti käyttäytynyttä Burrowsia lopettamaan.

Tapauksen rumin temppu tuli aivan lopussa, kun Burrows antoi polvellaan kaksi kovaa iskua Hallin takaraivoon.

 

Burrows sai teostaan kahden 2+2 jäähyminuuttia poikittaisesta mailasta ja väkivaltaisuudesta.

Devilsin onneksi, Hall ei loukkaantunut tapauksessa.

NHL:n kurinpidon johtaja George Parros kertoo tiedotteessa pelikiellon syyksi Burrowsin aggressiivisuuden ja polvella iskemisen.

Burrowsin aikaisempi rikehistoria vaikutti myös pelikiellon suureen pituuteen. Häntä on sakotettu NHL:n toimesta yhteensä viisi kertaa ja hän on joutunut kerran pelikieltoon.

Urallaan 893 NHL-ottelussa yli 1100 jäähyminuuttia kerännyt Burrows joutuu luovuttamaan 2,5 miljoonan dollarin palkastaan 304 800 dollaria rangaistuksena.

Burrowsilla on oikeus valittaa kurinpidon päätöksestä NHL:n komissaarille Gary Bettmanille, joka voi lieventää pelikiellon viiteen peliin tai kumota pelikiellon kokonaan.

NHL Player Safety

@NHLPlayerSafety
Ottawa’s Alexandre Burrows suspended ten games for serving as an aggressor/ kneeing New Jersey’s Taylor Hall. ow.ly/YFXw30igMmA