Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Kasperi Kapanen on pelannut loistavalla tavalla viime aikoina.

21-vuotias suomalaislupaus on summannut 12 NHL-otteluunsa tehot 3+1 ja hänen peliaikansa on noussut jatkuvasti suuremmaksi.

Kapasen loistavat esityksen ovat tietäneet huonoja uutisia Leafsin toiselle hyökkääjälle Josh Leivolle, joka ei ole pelannut vielä kertaakaan vuoden 2018 puolella.

24-vuotias Leivo on esiintynyt tällä kaudella vain 12 NHL-ottelussa, joissa hän on summannut tehot 1+2=3.

Leivon tilanne on hyvin hankala, koska häntä ei voi lähettää AHL:ään, ilman siirtolistan kautta menemistä. Leafs ei halua menettää nuorta pelaajaansa ilmaiseksi toiselle NHL-seuralla.

Sportsnetin tietojen mukaan, Leivo haluaa saada vakituisesti peliaikaa ja on sen takia esittänyt Maple Leafsille virallisen siirtopyynnön.

Leivon agentti Ian Pulver ei myönnä, eikä kiellä siirtopyyntöä.

– Josh on pelaaja, joka seisoisi Maple Leafsin takia vaikka junan eteen. Josh varattiin Maple Leafsiin ja hän haluaa olla Maplea Leafsissä pitkään. Hän rakastaa olla kokoonpanossa – maanantai-iltana ja jokaisena muunakin iltana. Hän ei ole ollut nyt kokoonpanossa pitkään aikaan, eikä ole pelannut paljoa viimeisen kahden kauden aikana. Hän on tullut urallaan siihen pisteeseen, että hänen pitäisi päästä pelaamaan vakituisesti, Pulver kertoo The Athletic -lehdelle.

– Leafsin GM Lou Lamoriello on keskustellut Joshin kanssa jo tästä asiasta. Eikä tule yllätyksenä, että Maple Leafs ja Lou on hoitanut tilanteen ensiluokkaisen hyvin, agentti jatkaa.

Maple Leafs pelaa seuraavan kerran Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä Anaheim Ducksia vastaan.

Kapasen tehot päivitetty 06.02 klo 7:40.