Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid iski maanantaina neljä maalia, kun Edmonton Oilers kaatoi Tampa Bay Lightningin 6-2-numeroin.

Pelin jälkeen sekä omilta että vierailta olivat ylistyssanat loppua kesken. Samalla myös tuttu kysymys nousi esille: onko McDavid tällä hetkellä jo maailman paras jääkiekkoilija?

– Hän on paras. Tai ainakin yksi parhaista Sidney Crosbyn kanssa, Tampan hyökkääjä Tyler Johnson sanoi Sportsnetin mukaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ylistäjien kuoroon liittyi myös Tampan päävalmentaja Jon Cooper.

– Hän on yksi liigan parhaista pelaajista. Häntä on siunattu nopeudella ja taidolla. Hänessä on kaikkea, mitä jääkiekkopelaajalta haluaa, Cooper hehkutti.

– Häntä on todella hauska seurata, Cooper lisäsi.

Chris Kunitz, nykyään Tampaa edustava hyökkääjä osaa ehkä parhaiten vastata kysymykseen. Kunitz vietti vuosikaudet Sidney Crosbyn vierellä Pittsburgh Penguinsissa.

– Heidän kilpailullisuutensa. He haluavat mennä läpi jätkistä, Kunitz luonnehti Crosbya ja McDavidia.

– He haluavat olla parhaita joka kerta, kun he astuvat jäälle. Heitä ajaa eteenpäin niin moni muukin asia kuin vain pisteet ja joukkueen voitot. He haluavat muuttaa tätä peliä tai ehkä heitä ajaa eteenpäin se, että he haluavat olla parhaita pelaajia, jotka ovat koskaan tätä peliä pelanneet, Kunitz jatkoi.

Connor McDavidin erottaa Crosbysta oikeastaan vain yksi asia tällä hetkellä. McDavid ei ole vielä voittanut joukkueelleen mitään, mutta Crosby on jo kolminkertainen Stanley Cup-voittaja. Yhden asian voi sanoa kuitenkin satavarmasti: McDavid on koko NHL:n nopein pelaaja ja taitavin luistelija.