Mike Fisher päätti 17 vuoden mittaisen NHL-uransa viime kauteen Nashville Predatorsin kapteenina. Tai luuli päättäneensä. Huippuhyökkääjä tekee nyt yllättävän paluun Predatorsiin ja kaiken takana on nainen.

Kyseisen naisen nimi on Carrie Underwood. Hän on Fisherin vaimo ja pienen Isaiah-pojan äiti.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Carrie kysyi minulta miltei joka päivä sitä, mitä aion tehdä. Hän halusi minun tekevän tämän. Hän on yleensä oikeassa…, Fisher taustoittaa The Tennessean-lehdelle.

– Minulla on varmasti perheeni siunaus tälle, 37-vuotias Fisher jatkaa.

Kanadalaissentteri Fisher johdatti Predatorsin viime kaudella Stanley Cupin finaaliin asti. Hän tehtaili tuolloin runkosarjan 72 ottelussa tehot 18+24=42.

Joukkueen kokenut maalivahti Pekka Rinne kuvaa Fisherin pelaavan ”kuin härkä”. Kokemusta ja kovuutta tosiaankin löytyy, sillä Fisherillä on plakkarissaan kunnioitettavat 1088 ottelua runkosarjassa ja 134 matsia pudotuspeleissä.

Rinne ja kumppanit saavat siis kumartaa syvään ensisijaisesti Carrie Underwoodille. Predators-johto teki joulukuusta lähtien kaikkensa taivuttaakseen Fisherin pyörtämään viime kesän päätöksen, mutta ilman Carrien apua ponnistelut olisivat olleet turhia.

– Rehellisesti sanottuna en tosiaankaan ajatellut palaavani. Neuvottelujen alussa kantani oli pitkälti kielteinen, mutta se kääntyi myöhemmin myönteisempään suuntaan.

Central-divisioonaa johtavaa Winnipeg Jetsiä enää kahden pisteen päässä hiillostava Predators puolestaan siloitti tietä Fisherin paluulle komeimmalla mahdollisella tavalla peittoamalla Los Angeles Kingsin viime yön kierroksella tyylipuhtaasti 5-0. Rinne torjui jo toisen peräkkäisen nollapelinsä.

– Tiedämme potentiaalimme, mutta suoritustasomme on ailahdellut. Tämä oli mielestäni kauden tähän mennessä ehjin 60-minuuttisemme. Se on hyvä merkki, Rinne alleviivaa.