The Athletic -lehden toimittaja Aaron Portzline raportoi keskiviikkona, että Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjä Brandon Dubinsky on lähetetty takaisin Columbukseen kesken seuran Vegasin-reissun.

– Dubinsky lähetettiin takaisin Columbukseen tiistaina. Hän jättää Blue Jacketsin vieraskiertueen kesken henkilökohtaisten syiden takia, jotka ovat haitanneet häntä läpi kauden. Tämä voi uhata hänen uraansa, Portzline kertoo.

Tiedotuksesta syntyi välittömästi melkoinen kohu, eikä Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ole vielä kommentoinut aihetta.

Blue Jacketsin tiedottaja Todd Sharrock sanoi The Athleticille, että 31-vuotias jenkkihyökkääjä on toistaiseksi pois seuran toiminnasta.

Blue Jackets vietti neljä peliä edeltänyttä päivää Vegasissa, eikä ainakaan kaupungin poliisi ole tehnyt raporttia Dubinskyyn liittyen, Portzline infoaa.

Lähes kuuden miljoonan dollarin palkkaa tienaavan Dubinskyn agentti Kurt Overhardt kieltää kaikki puheet siitä, että hänen suojattinsa olisi lähetetty kotiin kurinpidollisista syistä johtuen.

Overhardt totesi myös sen, että Dubinskyn peliura ei ole vaarassa jääkiekon ulkopuolella tapahtuneiden asioiden takia.

– Hänet lähetettiin kotiin lääketieteellisistä syistä. Hänellä on ollut muutamia loukkaantumisia tällä kaudella. Seura ja pelaaja päättivät, että näin on paras. Hänellä on ollut muutamia ongelmia, joiden kanssa olemme taistelleet kulissien ulkopuolella, Overhardt kertoo.

Overhardt ei kuitenkaan tarkenna, mitä ”muutamat ongelmat” tarkoittaa käytännössä.

Dubinsky on tällä hetkellä sivussa silmävamman takia, mutta hänen oli alun perin tarkoitus pelata torstain ottelussa Arizona Coyotesia vastaan.

Blue Jacketsin hovitoimittaja Brian Hedger tiedotti tiistaina Twitterissä, että Dubinsky palaa Columbukseen silmälääkärin takia. Portzlinen tietojen mukaan Hedgerin kommentissa ei ole täyttä perää.

Dubninsky on pelannut tällä kaudella 31 ottelua vaisuin tehoin 3+9=12.