NHL teki viime keväänä monia jääkiekkofaneja raivostuttaneen päätöksen ilmoitettuaan, ettei se päästä pelaajiaan Pyeongchangin olympialaisiin. NHL ei päästä olympialaisiin edes sellaisia farmipelaajia, joilla on NHL-sopimus.

Vuonna 2022 NHL saattaa kuitenkin palata olympialaisiin. Järjestetäänhän olympialaiset Kiinassa ja jääkiekkoturnaus pelataan 2022 olympialaisissa Pekingissä. NHL:llä niin suurelta markkina-alueelta poisjäänti oli oma maali.

– Minun pitää uskoa siihen. Muuta vaihtoehtoa minulla ei ole. Minun täytyy jääkiekkofanien ja lajimme takia, totesi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel ESPN:n mukaan kysyttäessä pitääkö hän NHL:n uutta olympiasopimusta realistisena.

Kaikki riippuu kuitenkin NHL:n pelaajayhdistyksen NHLPA:n neuvotteluista NHL:n kanssa. Nykyinen työehtosopimus, joka ei sisällä olympialaisia, jatkuu vuoteen 2022, mutta sopimus voidaan purkaa jo 2020.

– Ratkaisu on pelaajien käsissä. Koska ilman pelaajia, mitä voimme tehdä? Jos he haluavat tulla kisoihin, on heidän sanottava niin, totesi Fasel.

NHL-pelaajat olivat mukana viisissä perättäisissä olympiakisoissa 1998-2014.