Pittsburgh Penguins on NHL:n hallitseva mestari, mutta tällä kaudella joukkueen peli on näyttänyt kaikkea muuta kuin mestarilliselta. Penguins on tällä hetkellä itäisessä konferenssissa sijalla 10 ja jos pudotuspelit alkaisivat tänään, niin Penguins ei niissä pelaisi.

Penguins yrittää herätellä joukkuettaan ja loistavan alkukauden AHL:ssä pelannut hyökkääjä Daniel Sprong on saanut viimein kutsun ylös NHL-joukkueen matkaan. Sprong on iskenyt tällä kaudella Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin riveissä 18 maalia 29 otteluun.

– Olen vain todella innostunut. Olen vain todella innostunut, että saan olla täällä ja pelata. Pelini on kehittynyt paljon viime vuosina. Sain hyvän alun Wilkesissä tälle kaudella ja valmentajat ovat auttaneet minua paljon, Sprong sanoi Pittsburgh Post-Gazette-lehdelle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Penguins on kärsinyt tällä kaudella maalinteon ongelmista, mitä on tietysti vaikea uskoa, kun katsoo joukkueen hyökkäyskalustoa. Päävalmentaja Mike Sullivan toivoo nyt, että hollantilainen Sprong voisi vapauttaa maalinteon tukkoisuuden.

– Daniel on aina lukeutunut pelaajiin, joiden vahvuuksiin kuuluu maalinteko, Sullivan sanoi.

Maalintekovoimaa ja ennen kaikkea pisteitä ja voittoja Penguins tarvitsee. Joukkuetta pidettiin kauden alla suosikkina jopa kolmanteen perättäiseen mestaruuteen, mutta nyt jopa pudotuspelipaikka näyttää olevan kiven alla.