Nuoret Leijonat jäi MM-kisojen alkulohkossaan Buffalossa kolmanneksi. Yhdysvallat otti suomalaisista 5-4 -voiton Adam Foxin tehtyä voittomaalin ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

[readmore from=”U20 MM-kisat”]

Team USA oli johtanut ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-0 ja toisen erän jälkeen 4-2. Eeli Tolvanen oli toisessa erässä pamauttanut turnauksen avausmaalinsa. Osuma oli taattua Tolvasta tykin puhuttua.

Kolmannessa erässä Suomi kiri 4-4 -tasatilanteeseen. Ensin Joona Koppanen karkasi maalintekoon alivoimalla ja minuuttia myöhemmin Kristian Vesalainen osui tasakentällisin.

Suomi oli parantanut tasoaan ottelun edetessä. Siksi Foxin maali toiseksi viimeisellä minuutilla tuntui todella karmealta.

Kanada voitti lohkon, Yhdysvallat sijoittui toiseksi ja Suomi kolmanneksi. Ennen Suomen ja Yhdysvaltojen ottelua oli varmistunut, että Kanada kohtaa puolivälierissä tiistaina Sveitsin.

Suomen ja Yhdysvaltojen ottelussa oli hämmästyttävän vähän yleisöä. Buffalo Sabresin NHL-areena ei ollut edes puolillaan.

Samaan aikaan buffalolaiset jännittivät NFL-joukkue Buffalo Billsin otteita tv:stä. Amerikkalainen jalkapallo hakkaa Yhdysvalloissa suosiossa jääkiekon mennen tullen.