Kanadan ja Tanskan ottelusta jääkiekon nuorten MM-kisoissa Buffalossa tuli irvokas näytelmä. Vastakkain olleet joukkueet olisivat kuuluneet eri sarjatasoille Kanadan voitettua matsin 8-0. Tanska varmasti säästeli voimiaan myös sunnuntain Slovakia-otteluun, jossa se voi pelastaa sarjapaikkansa.

[readmore from=”U20 MM-kisat”]

Tampa Bay Lightningin vuoden 2016 ykkösvaraus Brett Howden teki kanadalaisista ainoana kaksi maalia. Saman seuran 2017 ykkösvaraus, toisen polven huippupuolustaja Callan Foote, merkkautti kolme syöttöpistettä.

Kanada varmisti voitollaan lohkovoittonsa. Yhdysvallat ja Suomi taistelevat sunnuntaina lohkon päätösottelussa enää lohkon kakkospaikasta. Välttämättä lohkon kakkospaikka ei toisi ”sopivaa vastustajaa”.

Ennen kello 23 Suomen aikaa alkavaa USA-Suomi -ottelua, pelataan kello 19 alkaen ottelu Tshekki-Sveitsi. Jos Sveitsi voittaisi ottelun, nousisi se Tshekin edelle lohkon kolmospaikalle, jos Venäjä veisi Ruotsilta pisteitä. Tshekki puolestaan olisi voitolla lohkon kakkonen, jos Venäjä ei voittaisi Ruotsia.

Ruotsi, Venäjä ja Tshekki saattavat päätyä myös tasapisteisiin, jolloin sijoitukset määräytyisivät keskinäisten ottelujen maalierojen perusteella. Ennakkoasetelmissa Tshekkiä on pidetty kolmikon heikoimpana joukkueena, mutta Tshekin 5-4 -yllätysvoitto Venäjästä mutkisti kuvioita.

Mikäli Suomi voittaa Yhdysvallat ja Slovakia voittaa varsinaisella peliajalla Tanskan, jää Yhdysvallat lohkon neloseksi. Slovakia voitti alkusarjassa Yhdysvallat 3-2. Suomi on lohkossa vähintään kolmas.