Los Angeles Kingsin hyökkääjä Dustin Brown saavutti viime yön NHL-kierroksella komean merkkipaalun, kun Kings kohtasi Colorado Avalanchen. Ottelu oli amerikkalaiselle 1000. NHL:n runkosarjassa.

Brown ei olisi voinut juhlistaa merkkipaaluaan yhtään komeammin. Brown iski nimittäin Kingsin voittomaalin jatkoajalla ja varmisti Kingsille 2-1-voiton. Tarkka rannelaukaus yllätti Colorado-vahti Semjon Varlamovin, ja Kingsin voitonjuhlat voivat alkaa. Brownin voittomaali oli taattua ”Dustin-laatua”.

– Tuota samaa hän on tehnyt kaikissa niissä 999 ottelussa ja samaa hän teki nyt 1000. ottelussakin, Kings-puolustaja Alec Martinez hehkutti NHL.comissa.

Brownista tuli vähän ajan sisään jo toinen Kingsin pelaaja, joka on saavuttanut 1000 NHL-ottelun rajan. Aiemmin siihen pystyi vähän aikaa sitten Marian Gaborik.

– Minusta on hauskaa, miten erilaisilla tarinoilla tähän 1000 otteluun voikaan yltää. Marian pelasi neljässä eri seurassa ja kärsi paljon loukkaantumisista. Minä taas olen edustanut vain yhtä seuraa ja olen pysynyt aika hyvin terveenä, Brown sanoi ja koputti puuta.

Dustin Brown on nähnyt Kingsin nousut ja laskut. Brown voitti seuran kapteenina kaksi Stanley Cup-mestaruutta, 2012 ja 2014. Brown on iskenyt nyt 1000 NHL-ottelussa tehot 245+290=535.

x - LA Kings

@LAKings
We still can't get over how perfect Dustin Brown's OT goal was 😍
@EASPORTSNHL