Chicago Blackhawksin organisaatiossa jo neljättä kauttaan kiekkoileva Ville Pokka odottaa edelleen NHL-debyyttiään.

Nuori suomalaispuolustaja on muutamaan otteeseen päässyt haistelemaan NHL-tunnelmaa, kun hänet on kutsuttu ylös, mutta hänen tiensä ei ole vienyt toistaiseksi vielä kertaakaan itse pelaavaan NHL-kokoonpanoon.

Myös NHL-kutsut ovat olleet vähissä, sillä kahden viime kauden aikana Pokka ei ole missannut otteluakaan AHL:n puolella, Rockford IceHogsin paidassa.

Samat sanat ovat päteneet myös kuluvaan kauteen, mutta Pokkaa ei haittaa, mikäli hänellä jäisi nykyisen NHL-komennuksensa aikana väliin ottelu, jos toinenkin farmin puolella.

– Ei minua haittaa yhtään se, että otteluita jää väliin, jos olen ylhäällä, 23-vuotias nuorukainen paaluttaa Chicago Tribunelle.

Pokka on kuitenkin valmistautunut henkisesti siihen, että komennusta kaukalon puolelle ei välttämättä tule tälläkään kertaa. Hän suhtautuukin tilanteeseensa äärimmäisen kypsällä tavalla.

– Aion seurata kärkijätkiämme, katsoa miten he pelaavat ja yrittää oppia heiltä, Pokka kommentoi sitä, miten hän aikoo käyttää aikansa hyödyksi NHL-komennuksensa aikana.

Oulun Kärpistä Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2014-15 suunnannut Pokka ei ole tehnyt vielä NHL-debyyttiään ja odotus on ollut pitkä. Sitä ei myöskään nähty viime yönä, kun Blackhawks kohtasi Winnipeg Jetsin vieraskaukalossa, eikä debyytistä ole mitään takeita.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän on ylimääräinen kaveri tänään (Jets-ottelussa) ja katsotaan, miten asiat etenevät, päävalmentaja Joel Quenneville kommentoi suomalaispuolustajan mahdollisuuksia päästä tekemään NHL-debyytti.

Pokka itse näkee, että hänen pelissään on vielä paljon kehitettävää, joten se antaa lupauksia tulevaisuuden suhteen.

– Minulla on paljon varaa parantaa peliäni, mutta ollessani täällä tekemiseni on mennyt joka vuosi eteenpäin.