Boston Bruins teki kesällä 2015 viisivuotisen sopimuksen voimahyökkääjä Matt Beleskeyn kanssa. Kyseessä ei myöskään ollut mikään maailman edullisin sopimus, sillä sen kokonaisarvo oli tässä vaiheessa 19 miljoonaa dollaria.

Ensimmäisellä Bruins-kaudellaan laituri oli rahansa väärti, sillä hän iski karhupaidoille 80 runkosarjaotteluun 15 maalia ja yhteensä 37 tehopistettä, mutta tämän jälkeen alkoi alamäki.

Tämä kaikki on konkretisoitunut tällä kaudella, kun Beleskey ei ole onnistunut tekemään pisteen pistettä ensimmäiseen 18 otteluun. Hän ei ole myöskään päässyt pelaavaan kokoonpanoon sitten marraskuun lopun.

Nyt Bruins haluaakin peliaikaa veteraanihyökkääjälleen, mistä johtuen seura asetti hänet waiver-listalle. Tämän tarkoituksena on saada Beleskey AHL-seura Providence Bruinsiin, missä hän pääsee pelaamaan tasaviisikoin, mutta myös yli- ja alivoimalla.

– Matt asetettiin waivereihin, jotta hän saa mahdollisuuden matkustaa Providenceen ja pelata kaikkia tilanteita, saada itseluottamuksensa takaisin ja palata takaisin sille ensimmäisen vuoden tasolleen, Bruinsin GM Don Sweeney kertoi theScoren mukaan.

– Matt on ollut jatkuvasti loistava joukkuekaveri ja todellinen ammattilainen, vaikka hän ei olekaan päässyt kokoonpanoon. Nyt kuitenkin koimme, että pelaaminen tekisi hänelle parempaa kuin harjoittelu, etenkin kun harjoittelu on ollut tiukan aikataulun vuoksi rajallista.