Florida Panthers joutuu tulla vielä jonkin aikaa toimeen ilman erinomaisen kauden pelannutta Roberto Luongoa.

Kokenut kanadalaisvahti loukkaantui viime viikolla ja sen jälkeen torjuntavastuun on kantanut yksinään James Reimer, kun taas Harri Säterin rooliksi on jäänyt luukkuvahtina toimiminen.

27-vuotias Säteri ei ole päässyt vielä urallaan pelaamaan ainoatakaan NHL-ottelua, mutta mikäli päävalmentaja Bob Boughneria on uskominen, se häämöttää edessä.

– Hän tulee saamaan jonkin verran vastuuta, Boughner paljastaa Fox Sportsin toimittajan Jameson Oliven haastattelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nämä ovat siis erinomaisia uutisia Säterille, joka on pelannut kuluvalla kaudella 12 ottelua AHL:n puolella, torjuntatilastoin 90,60/2.76. Samaan aikaan suomalaiselle tuli myös ei-niin-hyviä uutisia, sillä Panthersin GM:nä toimiva Dale Tallon paljasti etsivänsä apuja maalivahtiosastolle.

– Maalivahdin löytäminen ei ole helppoa. Kukaan ei luovu näistä kavereista ilmaiseksi. Toki minulla on täysi luotto nykyisiin maalivahteihimme ja siihen, mitä he tekevät.

Säterin on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan onnistuttava, kun se NHL-debyytti koittaa, sillä vain sillä tavalla hän kykenee helpottamaan tilannettaan ja kenties perumaan Tallonin aikeet uuden maalivahdin hankinnan suhteen.