Kun suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen teki kesällä sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa, joka oli siis arvoltaan vain 1,1 miljoonaa dollaria, vaikutti todella siltä, että Oilers osui diilissä kultasuoneen.

Jokinen oli tuolloin 34-vuotias, eikä hänen edellinen kautensa mennyt täysin nappiin, mutta vain muutama vuosi sitten hän oli vielä lähes tähtikaliiberin pelaaja.

Lopulta, vain 14 ottelun jälkeen, Oilers päätti kaupata suomalaisen toisaalle. Hän ehti kerätä pelaamissaan otteluissa vain yhden syöttöpisteen.

Seuraavaksi matka jatkuikin Los Angeles Kingsiin, missä hän sai heti reilumman näytönpaikan. Kahdessa ensimmäisessä kamppailussa hän nimittäin keräsi tililleen tehot 0+1.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tämän jälkeen alkoi kuitenkin pieni syöksykierre, sillä viimeiseen 11 otteluun hän on tehnyt vain yhden maalin. Myös peliaika on viime aikoina tullut alaspäin, mikä konkretisoitui pahimmilleen viime yönä.

Nimittäin kun Kings kohtasi vieraskaukalossa New Jersey Devilsin, ei suomalaishyökkääjä ollut lainkaan Kingsin kokoonpanossa. Losangelelaisseura kärsi yöllä 5-1-tappion.

Täten Jokisen kohtalo vaikuttaa Kings-paidassa samalle kuin Edmontonissa. Vastuu oli alkuun rajallista, minkä jälkeen valmennus päätti, että suomalaiselle ei ole enää käyttöä.