Suomalaislupaus Aleksi Heponiemi on ollut ehdottomasti syksyn ja alkutalven puhutuin suomalaislupaus, sillä hän on tehnyt 29 otteluun tehot 19+52, eli siis yhteensä 71 pistettä.

Heponiemi pelaa tällä hetkellä juniorisarja WHL:ssä, missä hän edustaa Swift Current Broncosia. Florida Panthersin varaus johtaa sarjan pistepörssiä kymmenen pisteen turvin.

Siinä samalla kuitenkin toinen Panthersin lupaus on jäänyt täysin huomiotta. Nimittäin Henrik Borgström, joka siis varattiin seuraan toissa kesän tilaisuuden ensimmäisellä kierroksella, pelaa tällä hetkellä loistavaa kautta NCAA:n Denverissä.

Borgströmillä on nyt allaan 15 ottelua, joissa hän on iskenyt käsittämättömät 13 maalia ja yhteensä 23 tehopistettä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Suomalaishyökkääjä majailee tällä hetkellä pistepörssin kahdeksantena, mutta hän on pelannut pääasiassa 4-5 ottelua vähemmän, kuin hänen yläpuolellaan olevat kaverit.

Ainoastaan hyökkääjä Dylan McLaughlingin pistekeskiarvo (1,67) on parempi kuin suomalaishyökkääjän vastaava, joka siis on 1,53. .

Borgström oli loistavassa vireessä jo viime kaudella, sillä hän pelasi Denverin riveissä 37 ottelua tehoin 22+21. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa siltä, että hän tulee ylittämään kyseiset lukemat tämän kauden aikana.