Mitä yhteistä on Brayden Schennillä, Jake Allenilla ja Brian Elliottilla? Sen lisäksi, että heidät nimettiin NHL:n viikon tähdistöön, jokainen joko pelaa tai on pelannut St. Louis Bluesissa.

Itse asiassa kyseisestä kolmikosta Schennillä sekä Elliottilla on myös kolmas yhteinen nimittävä tekijä, sillä heillä molemmilla on myös Philadelphia Flyers -taustaa.

Schenn pelasi viime kauteen saakko koko NHL-uransa seurassa, kunnes hänet kaupattiin Bluesiin, ja Elliott puolestaan on pynnsylvanialaisten nykyinen ykkösvahti.

Brayden Schenn

Täydellisesti koko jääkiekkomaailman kesän siirtonsa jälkeisillä otteilla yllättänyt Schenn, joka valittiin itse asiassa marraskuussa NHL:n koko kuun kakkostähdeksi, jatkoi vahvoja otteitaan, kun hän teki viime viikolla pelaamissaan neljässä ottelussa jokaisessa vähintään yhden maalin. Kaiken kaikkiaan hänelle kirjattiin tehot 6+1.

Viikkoon mahtui NHL-uran kolmas hattutemppu, johon kuului myös ottelun voittomaali. Se syntyi 4-3-voitossa Montreal Canadiensista. Sen jälkeen Schenn iski Dallas Starsia vastaan niin ikään ottelun voittomaalin, Detroit Red Wingsiä hän kuritti tehoin 1+1 ja hän venytti maaliputkensa neljän ottelun mittaiseksi, itse asiassa vasta toista kertaa urallaan, kun Buffalo Sabres kaatui jatkoajalla 3-2.

Schenn on tehnyt kuluvalla kaudella 31 otteluun tehot 16+21=37, joilla hän on koko NHL:n pistepörssissä viidentenä. Kuudella voittomaalillaan hän on jaetulla ykkössijalla ja tehotilastolla +25 hän on yksinään piikkipaikalla.

Jake Allen

Siinä, missä Schenn mätti maaleja toisessa päässä, Jake Allen tilkitsi Bluesin maalin lähestulkoon täydellisesti omalla puolustusalueella. Hän torjui joukkueensa kaikki neljä voitokasta ottelua ja merkkautti niissä upeat torjuntatilastot 94,40/1.50.

Mukaan mahtui myös yksi nollapeli, kun Allen pysäytti kaikki Dallas Starsin ampumat 29 laukausta ja pitkälti Allenin ansiosta Bluesilla on meneillään jo kauden kolmas neljän ottelun mittainen voittoputki.

Allen on torjunut kuluvalla kaudella pelaamissaan 26 ottelussa 17 voittoa ja se oikeuttaa koko NHL:n mittapuulla kakkossijaan.

Brian Elliott

[readmore from=”suomalaiset”]

Viime kauden flopin jälkeen vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta Calgary Flamesin paidan Philadelphia Flyersin vastaavaan vaihtanut Brian Elliott torjui uuden seuransa viime viikolla kolmen ottelun mittaiseen voittoputkeen. Ennen kaikkea kyse oli kuitenkin sitä edeltäneen kymmenen ottelun tappioputken päättämisestä.

Elliott torjui ensiksi 5-2-voitossa – juuri Flamesia vastaan – 43 laukausta, sen jälkeen 4-2-voitossa Edmonton Oilersista 24 kutia ja lopulta viikon päättäneessä ottelussa Flyers kaatoi Vancouver Canucksin 4-1, kiitos Elliottin 36 torjunnan.

Kokonaisuudessaan Elliottin torjuntatilastot viime viikolta olivat 95,40 ja 1.67. Huolimatta tilastojen valossa hieman vaisusta alkukaudesta kokenut Elliott on monien mielestä ollut Flyersin tuki ja turva jo pitkään.