Florida Panthersin suomalaissentteri Aleksander Barkov on pelannut kuluvalla kaudella ottelua kohden enemmän kuin yksikään muu NHL-hyökkääjä.

Alkukaudesta onkin tuntunut ajoittain siltä, että fanit, ylipäätään jääkiekon seuraajat ja media ovat tehneet asiasta aivan liian suuren numeron. Näin ainakin näkee selvästikin Barkov itse.

– Ei se minua haittaa. Tykkään olla jäällä jokaisessa mahdollisessa tilanteessa auttamassa joukkuettani, Barkov paaluttaa NBC Sportsin haastattelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Siksi minä pelaan jääkiekkoa. Haluan olla hyvä jokaisella osa-alueella, oli sitten kyse omasta päästä, hyökkäyspään tilanteista, aloituksista tai mistä tahansa.

Barkov on tehnyt kuluvalla kaudella pelaamiinsa 28 otteluun tehot 10+17=27. Henkilökohtaisella tasolla suoritustaso on siis ollut korkea, mutta sen sijaan Panthersin alkukausi on ollut todella ailahteleva. Nuorella suomalaisella onkin selkeä näkemys tähän.

– Välillä pelaamme ajoittain hyvin, mutta se ei riitä – on pelattava hyvin 60 minuuttia. Tässä liigassa on vaikea voittaa pelejä, jos pelaat 60 minuutin sijaan vain 40. Tässä sarjassa joukkueet kyllä löytävät tavan hyödyntää sen.