Los Angeles Kings ja Vancouver Canucks suorittivat vaihtokaupan, jossa maisemaa vaihtoi PK Subbanin pikkuveli Jordan Subban, kuten aiemmin tänään kerroimme.

22-vuotias puolustajalupaus, joka pelaa nyt kolmatta kauttaan ammattilaisena, ei ole vielä päässyt tekemään NHL-debyyttiään.

Itse asiassa, kun sen debyytin aika koittaa, tulee se tapahtumaan jossain muualla kuin hänet varanneessa Canucksissa. Tällä hetkellä potentiaalisimmalta paikalta debyytin tekemiseen vaikuttaa Kings, sillä hänet treidattiin kalifornialaisseuraan vaihdossa hyökkääjä Nic Dowdiin.

Canucks oli ikään kuin pakotettu tähän treidiin, sillä se sai eilen kuulla ykkössentterinsä Bo Horvatin pitkästä sairaslomasta ja jo entuudestaan sairasosastolla oli niin ikään sentterinä pelaava Brandon Sutter.

Toistaiseksi 148 AHL-ottelua pelannut ja niissä tehot 27+50=77 iskenyt Subban liittyy nyt veljiensä PK:n ja Malcolm Subbanin kanssa samaan kerhoon, sillä jokainen heistä pelaa nykyisin muualla kuin heidät varanneissa seuroissa.

Kolmikosta PK pelaa toista kauttaan Nashville Predatorsissa, jonne hänet kaupattiin jättimäisessä vaihtokaupassa Montreal Canadiensin toimesta, ja puolestaan Boston Bruinsissa farmiin jumiutunut Malcolm on nykyisin Vegas Golden Knightsissa pelaavan maalivahdin roolissa.

Luonnollisesti meitä kiinnostaa myös treidissä piilevä suomalaisnäkökulma: Subbanin kauppaaminen tietää Olli Juoleville hieman helpompaa reittiä Vancouverissa, kun suomalaispuolustaja lähtee raivaamaan reittiään tulevaisuudessa seuran NHL-kokoonpanoon.

[readmore from=”suomalaiset”]

Juolevi haki jo tosissaan paikkaa kuluvaksi kaudeksi Vancouverista, mutta aika ei ollut vielä kypsä tälle ja niinpä hänet lainattiin Turun Palloseuraan. Toisin sanoen junnusarjoilla ei ollut enää mitään annettavaa nuorelle suomalaiselle ja hänelle haluttiin antaa ammattilaiskokemusta miesten peleistä.

Toistaiseksi Juolevin sisääntulo ammattilaispeleihin onkin ollut vakuuttavaa katseltavaa, sillä hän on uransa ensimmäisiin 18 Liiga-otteluun tehtaillut tehopisteet 5+8=13, tehotilaston ollessa +6.

Ylipäätään hänen pelaamisensa on ollut vahvalla tasolla ja siitä käy satavarmasti kiittäminen myös TPS:ssä valmentavaa Sami Saloa, joka oli yksi suurimmista syistä sille, että Canucks halusi hänet juuri turkulaisseuraan.