Dallas Starsin yksi kirkkaimmista tulevaisuuden nimistä on eittämättä suomalaispuolustaja Miro Heiskanen.

Helsingin IFK:ssa vielä ainakin kuluvan kauden pelaava Heiskanen on ollut Liigassa erinomaisessa vedossa. Samalla hänen erinomainen vire on nostanut hänet myös mukaan olympiakaavailuihin.

Heiskasen viime kesänä koko NHL Draftin kolmantena pelaajana varanneessa Stars-organisaatiossa onkin satavarmasti seurattu ilolla 18-vuotiaan nuorukaisen tekemisiä Helsingissä, sillä hän on nakuttanut 18 otteluun upeat tehot 9+4=13.

Dallas Starsin hovitoimittajana tunnettu Mike Heika myöntää avoimesti, että hän ei välttämättä ole lupauksien analysoinnissa omimmillaan, mutta se itse asiassa tekee hänen sanoistaan entistä painavampia.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Kaikki, mitä olen kuullut Heiskasesta, on se, että hän on fantastinen, Heika hehkuttaa The Dallas Morning Newsin artikkelissa.

Normaalisti nuorilla puolustajilla on ongelmana oman pään pelaaminen, kun he hyppäävät NHL-kaukaloon, mutta Heiskasen kohdalla tilanne vaikuttaisi olevan Heikan mukaan päinvastainen.

– Raporttien mukaan hän on ikäänsä valovuosia edellä, mitä tulee puolustuspelaamiseen. Sen sijaan hyökkäyspäässä hänellä riittää kirittävää ja juuri sen paremmassa asemassa nuori puolustaja ei voi olla.