Columbus Blue Jackets -torjuja Joonas Korpisalon osakkeet joukkueensa leirissä vaikuttavat olevan nousussa. Kun yöllä Washington Capitals vei pisteet numeroin 4-3, ja vastaavasti perjantaina Columbus onnistui kaatamaan Anaheim Ducksin 4-2, on suomalainen ollut ainakin viime aikoina yksi joukkueensa kulmakiviä vastuullisessa, joskin pienehkössä roolissa.

Tappiollisessa pelissä maalilla nimittäin torjui Sergei Bobrovski, voiton takuumies sen sijaan oli suomalaisvahti.

– Olen riemastunut ja iloinen Korpin puolesta, päävalmentaja John Tortorella iloitsi Columbuksen nettisivuilla viikonloppuna.

Vaikka Korpisalo ei esimerkiksi tilastojen valossa suurta harppausta olekaan aiempiin kausiin ottanut, on hän tukenut joukkue- ja kilpakaveri Bobrovskia roolissaan mainiosti.

Suurimman osan kaudesta torjunut venäläinen on pysäytellyt kiekkoja peräti 93:n prosentin varmuudella, myös Korpisalon prosentit yltävät reilusti yli 90:n.

Joukkue voi siis maalivahteihinsa luottaa.

Blue Jackets johtaa omaa, Metropolitan-divisioonaansa. Se on päästänyt 27 ottelussa ainoastaan 66 maalia, joka on kolmanneksi vähiten koko sarjassa San Jose Sharksin ja Los Angeles Kingsin jälkeen.