10–1 on melko nöyryyttävä tulos jääkiekko-ottelussa. Isoissa sarjoissa jopa hyvin harvinainen.

Vielä harvinaisemmaksi ja nöyryyttävämmäksi tulos muuttuu, kun se lyödään taululle maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa NHL:ssä.

Mutta tällainen tulos vaan viime yönä nähtiin.

Montreal Canadiens ryöpytti Detroit Red Wingsiä kyseisin numeroin. Muun muassa Montrealin hyökkääjä Paul Byron pääsi nautiskelemaan NHL-uransa ensimmäisestä hattutempusta.

Detroitin kausi on muutenkin sujunut alavireisesti, sillä uudessa upeassa Little Caesars Areenassaan pelaavat punasiivet ovat itäisessä konferenssissa sijalla 12 kerättyään 27 ottelusta 25 pistettä.

Mutta viime yön tulos oli jotakin – niin, miten sitä kuvailisi?

Red Wingsissä syksystä 2002 asti pelannut, seurassa mm. Stanley Cupin 2008 voittanut ruotsalaistähti ja joukkueen kapteeni Henrik Zetterberg yritti pukea kokemansa sanoiksi.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Käytännössä katsoen me nolasimme jokaisen, joka on koskaan kantanut tätä pelipaitaa, jossa on siipi ja rengas. Nyt meidän on vain elettävä tämän asian kanssa, Zetterberg sanoi Detroit Free Press -lehden toimittajalle Helene St. Jamesille.

– Olen pelannut 20 vuoden ammattilaisuran, ja en usko olleeni koskaan osallisena tälläisessa, ruotsalainen sanoi.

Joukkueen toinen ruotsalaiskonkari Niklas Kronwall kuvaili tapahtunutta nöyryyttäväksi.

– En keksi muuta tapaa kuvailla tätä. Me jokainen, ykköskentän pelaajista nelosketjuun, nolasimme itsemme lisäksi koko organisaation, Kronwall murehti.

Jos ruotsalaisten (ja muiden Red Wings -pelaajien) kärsimysnäytelmän katsominen kiinnostaa, se onnistuu alta tai tästä linkistä aukeavan jutun videota klikkaamalla.

NHL

@NHL
Straight 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 from the @CanadiensMTL last night!

A hatty from @jpbyron89 and 10 on the night for the Habs.