New Jersey Devils kohtaa ensi yönä vieraskaukalossa Colorado Avalanchen ja samalla se tarkoittaa Sami Vataselle uudenlaisen kappaleen käynnistymistä hänen NHL-urallaan.

Pelaajat puhuvat aina siitä, miten he muistavat sen hetken, kun he joutuivat ensimmäistä kertaa niin sanotusti kauppatavaraksi. Vataselle tuo hetki koitti eilisiltana, kun Anaheim Ducks kauppasi hänet Devilsiin.

Vatasen asemasta uudessa seurassa on tihkunut hiljalleen tietoja ja esimerkiksi Devilsin GM:nä toimiva Ray Shero, joka sai suomalaisesta pitkään hakemansa hyökkäävän puolustajan, paalutti Vatasen olevan Top 4 -puolustaja.

Ja siltä se myös näyttää. Daily Faceoff -sivusto, joka on kaikkein parhaimmin kärryillä NHL-seurojen pelaavista kokoonpanoista, tietää nimittäin kertoa, että Vatanen tullaan näkemään joukkueen kakkospakkiparissa.

26-vuotias suomalainen tulee tekemään Devils-debyyttinsä sensaatiomaista tulokaskautta pelaavan Will Butcherin rinnalla.

[readmore from=”vatanen-sami”]

22-vuotias yhdysvaltalainen oli yksi kesän mielenkiintoisimmista pelaajista, sillä hän päätti yliopistouransa ja lopulta ”kieltäytyi” allekirjoittamasta sopimusta hänet varanneen Colorado Avalanchen kanssa. Niinpä hänestä tuli vapaa agentti ja Devils veti puolustajanuorukaisen kohdalla pisimmän tikun.

Butcher on pelannut tulokaskaudellaan häikäisevää jääkiekkoa, sillä hän on tehnyt 24 otteluun huipputehot 2+16=18, tehotilaston ollessa +7. NHL-uransa hän aloitti latomalla taululle debyyttiottelussaan tehot 0+3.

Onkin varsin helppo todeta, ettei Devilsin kakkospakkiparista todellakaan puutu hyökkäystulivoimaa, sillä Vatanen tunnetaan erittäin hyökkäysvoittoisena puolustajana.