Jääkiekon osalta ensimmäiset osallistujat olympialaisiin ovat selvillä, joskaan kyse ei ole pelaajista.

Sen sijaan tässä tapauksessa puhutaan tuomareista, jotka tulevat siis jakamaan oikeutta helmikuussa pelattavissa jääkiekon olympiaturnauksissa. Asiasta on syytä puhua monikossa, sillä kyse on sekä miesten että naisten olympiaturnauksista.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto (IIHF) siis nimesi tänään tuomarit Pyongchangiin ja mukana on kaiken kaikkiaan 47 tuomaria, yhteensä 13 eri maasta. Miesten turnauksessa nähdään 14 päätuomaria sekä 14 linjuria, kun taas naisten puolella vastaava jakauma on 10-9.

[readmore from=”suomalaiset”]

Myös Suomi lukeutuu näiden 13 maan joukkoon, sillä miesten puolella nähdään neljä suomalaista miestuomaria ja naisten puolelle puolestaan kaksi suomalaista naistuomaria.

Kunnian esiintyä olympiajäillä saavat päätuomarin roolissa Aleksi Rantala ja Anssi Salonen sekä linjatuomareina kaksikko Hannu Sormunen & Sakari Suominen. Naisten turnauksessa nähdään puolestaan linjureina Jenni Heikkinen ja Johanna Tauriainen.

Kaikkein eniten tuomareita tulee Yhdysvalloista, yhteensä seitsemän, ja heti perässä seuraavat sekä Suomi että Ruotsi.