Viime kaudella kaikkien yllätykseksi Florida Panthersin paidassa 30 runkosarjamaalin rajapyykin rikkonut Jonathan Marchessault ei ole millään muotoa jäämässä miksikään yhden kauden ihmeeksi.

Marchessault on tällä kaudella pelannut uuden seuransa Vegas Golden Knightsin sotisovassa, jonka hän päätyi pukemaan ylleen NHL:n laajennusdraftin myötä, 19 ottelua ja niitannut niihin tehot 8+13=21.

Etenkin menneellä NHL-viikolla hän oli hirmuiskussa, kun hän teki jokaisessa kolmessa pelaamassaan ottelussa tehot 1+2 ja siten summasi koko viikon saldokseen pisteet 3+6. Ennen viime viikkoa hän oli viettänyt kolmesti NHL-urallaan yli kolmen tehopisteen iltaa ja nyt hän tuplasi tuon määrän.

Viikon kakkostähdeksi nimettiin Columbus Blue Jacketsin venäläisvahti Sergei Bobrovsky, joka ainakin alkukauden perusteella kamppailee jälleen tiukasti NHL:n parhaalle maalivahdille ojennettavasta Vezina Trophysta.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Kahdesti aiemmin urallaan Vezinan pokannut Bobrovsky voitti kaikki kolme viime viikolla pelaamaansa ottelua ja hänen torjuntatilastonsa olivat upeat 95,00/1.32. Mukaan mahtui 1-0-jatkoaikavoitto Calgary Flamesista, missä hän siis piti nollat.

Viikon kolmostähti oli Bobrovskyn maanmies Alexander Ovechkin. 32-vuotias Washington Capitals -kapteeni teki neljään otteluun tehot 5+0 ja viimeisteli samalla NHL-uransa 20. hattutemppunsa 13-vuotiaan faninsa edessä. Kyseisen fanin nimi on Alex Luey, joka on voittanut taistelun syöpää vastaan.

Ovechkin johtaa viime viikon ansiosta NHL:n maalipörssiä yhden maalin erolla maanmies Nikita Kucheroviin nähden. ”Ovie” on naulannut kuluvalla kaudella kiekon vastustajan maaliin 25 ottelussa peräti 18 kertaa (18+7=25).