Nykypäivänä esimerkiksi Matt Readin kaltainen NHL-floppi nauttii 3,62 miljoonan dollarin keskiarvollisesta vuosipalkasta.

Moni on varmasti pohtinut, millaista palkkaa entisaikojen tähdille maksettiin ja nyt ei siis puhuta esimerkiksi Wayne Gretzkyn aikakaudesta, vaan mennään reippaammin ajassa taaksepäin.

Toisin sanoen siirrytään legendaarisen Guy Lafleurin, joka on muun muassa viisinkertainen Stanley Cup -voittaja, matkassa 1960-, 1970- ja 1980-lukujen jääkiekon pariin.

Lafleur oli noihin aikoihin eittämättä yksi NHL:n parhaista pelaajista. Hän sytytti esimerkiksi 1 126 runkosarjaottelussa punalampun 560 kertaa, antoi siihen päälle 793 maaliin johtanutta syöttöä ja siten keräsi kasaan huikeat 1 353 tehopistettä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Vaan, millaisista rahasummista hän pääsi pelaajaurallaan nauttimaan? No, sanotaanko näin, että heti tekstin alussa mainittu Read, joka viilettää parhaillaan AHL:ssä, tienaa keskiarvolta vuodessa suuremman rahamäärän kuin Lafleur koko urallaan.

Pelaaja-agenttina toimiva Allan Walsh nimittäin paljasti Twitter-tilillään 66-vuotiaan Montreal Canadiens -legendan kertoneen haastattelussa, että hän tienasi 17:n pelaamansa NHL-vuoden aikana yhteensä 3,6 miljoonaa dollaria.

Jotta asiaan saadaan lisää perspektiiviä, Readin ohella myös mm. sellaiset pelaajat kuin Jason Garrison (AHL:ssä) ja Winnipeg Jets -floppi Steve Mason tienaavat niin ikään vuodessa enemmän kuin Lafleur; itse asiassa vielä Readia reippaammin enemmän.