Anaheim Ducks kohtasi viime yönä Kalifornian paikallisvastustajansa, San Jose Sharksin. Kamppailu oli erityisesti siitä syystä eriskummallinen, että Ducksin maalinsuulla nähtiin sen kolmosvahti, sveitsiläinen Reto Berra.

Berra on toki nähty Ducksin maalinsuulla myös aiemmin tällä kaudella, mutta kyseinen ottelu oli hänen ensimmäinen kokonainen sitten viime huhtikuun.

Kaiken lisäksi Berra ei ole onnistunut saavuttamaan pitkään aikaan sitä kaikkein kriittisintä ja arvostetuinta tilastoa, eli voittoa. Viime yönä sellainen kuitenkin vihdoin tuli, kun Ducks kaatoi Sharksin lukemin 3-2 voittolaukauskilpailun jälkeen.

Berra taasen nappasi kamppailussa 40 torjuntaa ja oli läpi ottelun yksi Ducksin parhaita pelaajia. Voitto oli hänelle ensimmäinen sitten 1. joulukuuta 2015, joten edellisestä oli vierähtänyt jo lähes kaksi vuotta.

Kun Ducksin päävalmentajana toimiva Randy Carlyle antoi ottelusta kommentteja, takertui hän isosti myös Berran pelaamiseen. Eikä oikeastaan edes pelkkään pelaamiseen, vaan valmentaja herkistyi kertomaan Berrasta kaiken oleellisen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Esimerkiksi minkälainen ihminen hän on ja kuinka hän ansaitsi voittonsa.

– Maalivahtipelaaminen on monien mielestä kaikista kriittisin paikka. Sinä et tiedä siitä mitään, ennen kuin sinulla ei ole sellasta. Reto seisoi tänään päällään ja ansaitsi meille ylimääräisen pisteen, Carlyle kehui sveitsiläistä The Orange County Registerin mukaan.

– Hän on loistava persoona, hän tekee kovasti töitä ja on erinomainen joukkuekaveri. On hienoa nähdä, että hänelle tapahtuu tällaisia asioita. Olemme kiitollisia, että hän on osa organisaatiotamme.