Toronto Maple Leafs solmi kaikessa hiljaisuudessa ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Josh Leivon kanssa.

24-vuotias Leivo on osoittanut paljon potentiaalia AHL:n puolella, sillä esimerkiksi viime kaudella hän nakutti 51:een farmissa pelaamaansa otteluun tehot 17+31=48 ja myös NHL:ssä rullasi, sillä 13 ottelua tuottivat pisteet 2+8=10.

Ei siis ihme, että Maple Leafs lähti jatkosopimusrintamalle kanadalaislaiturinsa kanssa, vaikka hän ei olekaan pelannut tällä kaudella kuin viisi NHL-ottelua pistein 0+1.

Ennen kaikkea jatkosopimus on todella edullinen, sillä sen hinta on ainoastaan 925 000 dollaria.

Tällä hetkellä yleinen uskomus Pohjois-Amerikassa onkin se, että Leivon jatkosopimus tarkoittaa tähtihyökkääjä James van Riemsdykin lähtöä kuluvan kauden jälkeen uusiin maisemiin. Näin uskoo esimerkiksi Toronto Sunin toimittaja Steve Simmons.

Kauppa ei olisi vielä kuluvalla kaudella ajankohtainen, sillä Torontossa toivotaan todella pitkää pudotuspelikevättä, vaan se toteutuisi mitä todennäköisimmin ensi kesän NHL Draftin yhteydessä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Silloin Maple Leafs saisi hänestä vielä jonkinlaisen vastineen takaisin, ennen siis heinäkuun 1. päivää, jolloin van Riemsdykin nykyinen sopimus päättyy.

Toki monia NHL-seuroja houkuttelisi satavarmasti odottaa yhdysvaltalaishyökkääjän päätymistä vapaille pelaajamarkkinoille, mutta samalla apajilla olisi yhtäaikaisesti monta ottajaa.

Maple Leafs on käytännössä ottaen pakotettu luopumaan van Riemsdykista, sillä kanadalaisseuran on aivan lähitulevaisuudessa neuvoteltava jatkosopimukset William Nylanderin, Auston Matthewsin ja Mitch Marnerin kanssa. Lisäksi seura sitoutui Patrick Marleauhin 6,25 miljoonan dollarin vuosipalkalla, aina kesään 2020 saakka.