Will Butcherin nimi pyöri lähestulkoon koko kesän ajan mediassa, kun hän päätti olla yliopistouransa päätteeksi siirtymättä hänet varanneeseen Colorado Avalancheen.

Nuori yhdysvaltalainen teki siis saman, mitä Jimmy Vesey teki vuotta aiemmin. Hän ei suostunut pelaamaan NHL:n jakamilla korteilla siirtymällä Coloradoon, vaan odotti vapaille pelaajamarkkinoille vapautumistaan ja valitsi itse osoitteensa.

Lopulta hän raapusti nimensä New Jersey Devilsin tarjoamaan sopimuspaperiin ja tuo ratkaisu on osoittautumassa hänen osaltaan nerokkaaksi vedoksi.

Kun NHL-kausi alkoi, mediassa alettiin arvuutella vuoden tulokasta.

Clayton Keller. Nico Hischier. Josh Ho-Sang. Charlie McAvoy. Brock Boeser. Kyle Connor. Mathew Barzal. Mikhail Sergachev. Ja niin edelleen.

Siis hetkinen?! Mihin ihmeeseen jäi NHL-debyytissään hänet varannutta seuraa vastaan tehot 0+3 nakuttanut Butcher?

Niinpä.

Hyökkääjä on hyökkääjä – puolustaja vain puolustaja

Jostain kumman syystä Butcherin nimi on kierretty kaukaa, kun on käyty keskusteluita siitä vuoden tulokkaasta. Onkin pakko kysyä: miten ihmeessä NHL-uransa 19 ensimmäiseen otteluunsa tehot 1+14=15 nakuttanut kaveri jää ulos näistä pohdinnoista?

Ja nämä pisteet ovat siis tulleet puolustajan tontilta.

Tässä puhutaan siis todellisesta sensaatiosta, sillä koko NHL:n mittapuulla vain kahdeksan puolustajaa on tehnyt häntä enemmän tehopisteitä. Eikä edes tehotilastossa ole ongelmaa, vaan hän on kuusi pykälää plussan puolella.

Itse asiassa näistä hänen edellään olevista kavereista, siis puolustajien pistepörssissä, ainoastaan St. Louis Bluesin supertähti Alex Pietrangelolla on parempi tehotilasto.

[readmore from=”suomalaiset”]

Butcherille on siis toistaiseksi käynyt, kuten puolustajille niin usein käy: häntä on ylenkatsottu, koska lähtökohtaisesti hyökkääjä on aina hyökkääjä ja puolustaja vain puolustaja.

Vaan, mikäli meno jatkuu tällaisena, ei häntä tulla jättämään vaille huomiota enää kovinkaan pitkään.

Ja se olisikin totaalisen naurettavaa. Onhan hän yksi suurimmista syistä sille, miksi New Jersey Devils on aloittanut kautensa paremmin kuin koskaan aiemmin historiansa aikana.