NHL:ssä nähtiin keskiviikon ja torstain välisellä kierroksella joukkotappelu, kun Detroit Red Wings ja Calgary Flames ottivat mittaa toisistaan.

Itse ottelu oli varsin yksipuolinen näytös, kun varsin hyvässä vireessä oleva Red Wings karkasi jo ottelun avauserässä 4-1-johtoon ja voitti ottelun lopulta lukemin 8-2.

Selvänumeroinen ottelu kuumenikin oikein urakalla pelikatkon aikana, kun ottelua oli jäljellä enää reippaat viisi minuuttia. Kaukalossa nähtiin nimittäin kunnon joukkotappelu, josta jaettiin kaiken kaikkiaan 113 jäähyminuuttia.

Bally Sports Detroit

@BallySportsDET
What starts as a fisticuffs between Detroit's Luke Witkowski and Calgary's Brett Kulak turns into something more.

Yhteensä ottelussa jaettiin 153 jäähyminuuttia, sillä tunteet kuumenivat vielä pariin otteeseen uudelleen.

Nyt NHL on ottanut kantaa koko tapahtumasarjaan ja se on tuominnut Red Wings -pelaaja Luke Witkowskin peräti kymmenen ottelun mittaiseen pelikieltoon.

Witkowski oli aloittamassa tappelua, kun hän otti yhteen Flamesin Brett Kulakin kanssa. Tämän jälkeen hänet saateltiin jäähyaitioon ja sieltä hänet vapautettiin hetken päästä matkalle kohti pukukoppia.

Kun Witkowski oli kävelemässä pukukoppiin, Flamesin Matthew Tkachuk niin sanotusti keihästi häntä jalkaan (pieni pökkäisy mailalla). Red Wings -peluri ei tätä hyväksynyt, vaan hän palasi jäälle ja siitä koko joukkotappelu sai alkunsa.

Pitkä pelikielto on nimenomaan seurausta siitä, että hän palasi takaisin kaukaloon, vaikka oli jo poistumassa pukusuojaan. NHL:n sääntökirja nimittäin sanoo seuraavaa:

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

”Kuka tahansa pelaaja, joka on määrätty tuomareiden toimesta pukuhuoneen puolelle ja palaa takaisin vaihtopenkille tai jäälle mistä tahansa syystä, saa suihkukomennuksen ja lisäksi hänet asetetaan automaattisesti kymmenen ottelun mittaiseen pelikieltoon, ilman palkanmaksua.”

Red Wingsin GM:nä toimiva Ken Holland ei lähtenyt päätöksestä mukisemaan.

– Se, miten asia selitettiin minulle – kaikki on hyvin mustavalkoista, Holland totesi The Detroit Newsin mukaan.

Tkachukin toiminta tilanteessa otetaan NHL:n kurinpitoelimen käsittelyyn perjantain aikana.