Maailman Antidoping-toimisto Wada on tehnyt päätöksensä koskien Venäjän antidopingtoimikunnan toimivaltuuksien palauttamista.

Wada tiedotti, ettei se tule palauttamaan Venäjän antidopingtoimikunnan toimivaltuuksia.

Asiasta päätettiin Soulissa järjestetyssä tapaamisessa, jonka tarkoituksena oli käsitellä venäläisen urheilun asemaa.

Wadan ratkaisua voidaan pitää todella kriittisenä. Yleinen uskomus on nimittäin se, että myös Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) tulee omassa päätöksessään mukailemaan Wadan näkemystä.

Käytännössä ottaen kyse on siis siitä, että Wadan päätöksen myötä KOK tuskin tulee antamaan venäläisurheilijoille lupaa edustaa omaa maataan helmikuussa järjestettävissä Pyongchangin talviolympialaisissa. Toisin sanoen maan panna, joka oli osittain voimassa jo vuoden 2016 Rion olympialaisissa, siirtyisi myös Pyongchangiin.

Ottamatta mitenkään kantaa itse päätökseen, jääkiekon olympiaturnaukselle tämä saattaa olla todella murheellinen uutinen.

[readmore from=”olympialaiset”]

Ensiksi vetäytyivät nimittäin NHL-pelaajat, ja mikäli Venäjä ei saa edustuskelpoisuutta olympialaisiin, ovat useat venäläislehdet raportoineet myös KHL:n peruvan olympiataukonsa ja jättäytyvän sivuun olympialaisista.

Mikäli siis varsin todennäköisinä pidetyt skenaariot Venäjän edustusoikeuden eväämisestä toteutuvat, ja sen myötä KHL toteuttaa uhkauksensa olympialaisten boikotoimisesta, puuttuisi Pyongchangista maailman kahden parhaan sarjan pelaajat.

Se luonnollisesti olisi omiaan latistamaan koko turnauksen ja laskemaan sen tasoa todella merkittävästi.