Olihan jääkiekkomatsi!

Chicago Blackhawks oli jo melkein ”voittanut” kotiottelunsa, kun se siirtyi 17 minuutin kohdalla jo 4–1-johtoon New Jersey Devilsiä vastaan.

Muuan Miles Wood -niminen jääkiekkoilija oli kuitenkin toista mieltä. Seuraavassa vaihdossa Wood kavensi ja nosti Devilsin takaisin peliin.

Vaikka ensimmäinen erä tarjosikin peräti kuusi maalia, silti harva arvasi, millainen maali-iloittelu – ja ennen kaikkea millainen draama – vielä olisi edessä.

Toisessa erässä Devilsin Andy Greene, Nico Hischier, Taylor Hall ja Brian Gibbons tekivät neljä maalia peräkkäin ja nostivat vieraat 6–4-johtoon. Vain kolme sekuntia ennen erätaukoa Chicagon Patrick Kane kavensi.

Päätöserään lähdettiin siis kutkuttavista asemista. Reilun kahden minuutin kohdalla Wood täydensi hattutemppunsa, mutta sitten yllättäen lyötiinkin liinat kiinni. Yli 17 minuutin aikana ei enää nähtykään maaleja, ja Devils vei pisteet maalein 7–5.

Hattutemppu oli 22-vuotiaalle Woodille NHL-uran ensimmäinen. Samalla hän tuplasi koko kauden maalisaldonsa. Tilille kilahti myös syöttöpiste Gibbonsin 6–4-osumaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kauden neljän ensimmäisen ottelun aikana Wood oli osunut yhteensä kolmesti, mutta sen jälkeen meni yksitoista ottelua ilman osumia.

Ei ihme, että hattutemppu maistui. Ensimmäisen ja kolmannen osumansa Wood viimeisteli läheltä vahvalla maalineduspelaamisella. Keskimmäinen syntyi hieman onnekkalla onetimerilla läheltä b-pisteen takakaarta.

– Se (hattutemppu) todellakin tuntui hyvälle. Tulimme vähän löysästi ensimmäiseen erään, mutta reagoimme ja paransimme koko joukkueena toiseen ja kolmanteen erään. Juuri tuollaista luonnetta tästä joukkueesta löytyy. Tässä porukassa on tosi hauska olla mukana, Wood kommentoi NHL.comille.

Voit katsoa Woodin osumat tästä , tästä ja tästä.