Detroit Red Wingsin kausi on ollut yhtä nousua ja laskua. Se nimittäin aloitti sesongin loistavalla tavalla, mutta se vaipui tämän jälkeen pitkään tappioputkeen.

Tämän jälkeen meininki on ollut jälleen enemmän ja enemmän nousujohteisempaa, ja Red Wings on jutun kirjoitushetkellä (la-su-yö) kahden pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

Nyt se sai kuulla kuitenkin huonoja uutisia, sillä seuran voimahyökkääjä Justin Abdelkader on kärsinyt loukkaantumisen, minkä vuoksi hän on joutunut sairastuvan uhriksi.

Abdelkader kärsii tällä hetkellä murtuneesta leuasta, mutta sen ei uskota olevan kovinkaan pitkäkestoinen. Vamman laadusta saadaan lisätietoja ensi maanantaina.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Me odotamme sen olevan lyhytkestoinen. Mutta ennen kuin hän tapaa erikoislääkärin, me emme tiedä tätä varmaksi, päävalmentaja Jeff Blashill kertoi Detroit Free Pressin mukaan.

Abdelkader on kärsinyt viime ja tällä kaudella tehottomuudesta. Hän on pelannut meneillään olevalla sesongilla 17 ottelua, joissa hän on iskenyt vain kaksi maalia ja yhteensä yhdeksän tehopistettä.

Kaiken kaikkiaan Abdelkaderin tilillä on NHL-kaukaloista 561 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 89 maalia ja yhteensä 204 tehopistettä. Abdelkaderin tärkein tehtävä Red Wings -nutussa ei ole kuitenkaan iskeä tehoja, vaan toimia puhtaana voimahyökkääjänä.