Tampa se vaan porskuttaa! – Kuka keksii keinot pysäyttää tulikuuman ykkösketjun?

© Kuva: Getty Images

NHL-valmentajien keskuudessa mietitään varmasti yhtä asiaa kiivaammin kuin muita: millä ihmeellä tuo Tampa Bay Lightning ja erityisesti sen ykkösketju pysäytetään.

Vasta tunti sitten loppuneessa LA Kings-matsissa NHL:n kuumin ketju Nikita KutsherovSteven StamkosVladislav Namestnikov paukutti taas normitehonsa, yhteensä 3+3. Ykkösketju johdatti Tampan 5–2-vierasvoittoon.

Tällä kertaa sarjakärki Tampan ei tarvinnut pelata tosissaan kuin avauserä – tai siitäkin vain pari minuuttia. Aikavälillä 9.27–11.29 Tampasta onnistuivat maalinteossa Kutsherov, Alex Killorn, Victor Hedman ja Stamkos (kuvassa). 4–0 ja peli taputeltu.

Siihen kahteen minuuttiin nähtiin niin läpiajomaali, ohjaus läheltä nätin kuvion jälkeen, tulinen rannelaukaus ylähyllylle ja näyttävä one-timer. Yhteinen nimittäjä Tampan maaleille oli, että kaikki syntyivät erittän nopean pelin kääntämisen jälkeen. Muissa paitsi Kutsherovin läpiajossa koko viisikko oli vahvasti mukana hyökkäyksen rakentelussa ja toteuttamisessa.

Tampa nousi voitolla takaisin sarjakärkeen, jossa St. Louis Blues ehti paistatella vain muutaman tunnin. Tampa on voittanut kauden 17 ottelustaan 13 ja kerännyt 28 pistettä.

Myös pistepörssin kärjessä jatkuu Tampan valta. Stamkos on piikissä tehoillaan 8+22=30 ja Kutsherov on pisteen perässä (16+13=29).

Voit katsoa Tampan avauserän ilotulituksen tästä videolinkistä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!