Jaromir Jagr teki toissa yönä Suomen aikaa ensimmäisen maalinsa uudessa NHL-seurassaan Calgary Flamesissa.

Jagrin, 45, koko NHL-uralla kyseessä oli runkosarjan osuma numero 766.

Tshekkilegendan uran mammuttimaisuutta voi tarkastella monien lukujen ja saavutusten avulla. Hänen viime yön maalinsa antaa tähän aivan uuden, mielenkiintoisen ja hauskankin perspektiivin.

Jagrin ensimmäisen Flames-maalin syötti Johnny Gaudreau, 24 vuotta.

Joku ehkä arvaakin jo.

Kun lempinimellä ”Johnny Hockey” tunnettu Gaudreau syntyi 13. elokuuta vuonna 1993, Jagr oli pelannut NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin paidassa kolme kautta ja 231 runkosarjaottelua. NHL-pisteitä Jagrilla oli kasassa 93+127 eli yhteensä 220.

NHL:n pudotuspelejä Jagr oli ehtinyt pelata 57 ja kerätä näissä tehot 19+27=46.

Ja mikä tietysti merkittävintä, Gaudreaun syntyessä Jagr oli voittanut jo kaksi Stanley Cupia, 1991 ja 1992.

Ja nyt miehet siis pelaavat samassa joukkueessa, samassa ketjussa, ja tämä ”juniori” syöttää ”sedän” tietyllä tapaa historiallisen maalin!

Ehkä jopa vielä hauskemmaksi tarina muuttuu, kun katsotaan, ketkä syöttivät Jagrin NHL-uran ensimmäisen maalin.

No, nämä olivat Jim Johnson ja Kevin Stevens. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että tuolloin, kaudella 1990–91 puolustaja Johnson sai Penguinsissa kasaan vain tehot 0+5. Tuo oli Johnsonin viimeinen syksy Penguinsissa, sillä hänet kaupattiin kesken kauden Minnesota North Starsiin.

Kyllä, nuoriso: North Starsiin.

Laitahyökkääjänä pelannut Stevens taas keräsi kyseisellä kaudella komeat tehot 40+46=86.

Nyt 55-vuotias Johnson toimii Edmonton Oilersin apuvalmentajana. 52-vuotias Stevens taas työskentelee Penguinsin kykyjenetsijänä.

Jagrin ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen maalin syöttäjillä (Johnson/Gaudreau) on siis ikäeroa vaatimattomat 32 vuotta.

Repikää siitä.