Suomalaisten nuorukaisten esiinmarssi jääkiekkokaukaloissa on ollut viime vuosina todella komeaa katsottavaa. Läpimurtonsa ovat tehneet esimerkiksi Patrik Laine ja Sebastian Aho, ja samaa odotetaan lähivuosina muun muassa Miro Heiskaselta.

Sitten on esimerkiksi Eeli Tolvasen kaltaisia pelaajia, joita ei varattu samalla hypellä kuin esimerkiksi Lainetta tai Heiskasta, mutta joissa on kaikki potentiaali kasvaa NHL-tähdeksi nopealla tahdilla.

Nyt tähän listaan saatetaan saada lisää seuraa erään suomalaisen lupauksen, Linus Nymanin, nimi.

Ei hätää jos et ole kuullut tästä 18-vuotiaasta laiturista vielä mitään, sillä ei ole moni muukaan. Kyseessä on nimittäin pelaaja, joka on kiekkoillut Suomen kaukaloissa viimeksi toissa kaudella, tuolloinkin Jokerien A-junioreissa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nyt Nyman tahkoaa Kanadan yhdessä tasokkaimmista juniorisarjoista, OHL:ssä, missä hän edustaa yhdessä Eemeli Räsäsen kanssa Kingston Frontenacsia.

Nymanilla on vielä kaiken lisäksi mennyt todella kovaa, sillä nyt kun takana on 17 ottelua, on nuorukainen iskenyt näihin seitsemän maalia ja yhteensä 20 tehopistettä. OHL:n pistepörssissä suomalaislaituri on sijalla 23.

Vuonna 1999 lupaus on varauskelvollinen ensi kesän draftissa, ja jos tahti jatkuu vastaavana, ei NHL-varaus ole missään nimessä mahdoton. Ainoa Nymania hidastava tekijä on hänen kokonsa, sillä nuorukaisella on mittaa ainoastaan 179 cm.