NHL:ssä nähtiin viime kaudella todellinen tulokkaiden esiinmarssi, mitä johti Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander sekä Winnipeg Jetsin Patrik Laine.

Osittain tahti on jatkunut tällä kaudella samana, sillä etenkin Arizona Coyotesissa pelaava Clayton Keller on lyönyt kypsyytensä suhteen monet ällikällä.

Keller on pelannut tähän mennessä 18 ottelua, joissa hän on iskenyt todella komeat 11 maalia ja yhteensä 17 tehopistettä. Hän on tulokaspörssin ykkösenä sekä maaleissa että pisteissä.

Keller onkin tällä hetkellä ykkössuosikki pokaamaan vuoden tulokaspalkinnon nimiinsä.

Mutta siinä missä kisa Calder Trophysta keskittyi viime kaudella kahteen pelaajaan, Matthewsiin ja Laineeseen, on tämä tällä kaudella mahdotonta. Kellerillä on nimittäin useampiakin haastajia, joista jokaisella on mahdollisuus olla vuoden tulokas.

Näistä kaksi suurinta ovat Vancouver Canucksin Brock Boeser sekä New York Islandersin Mathew Barzal. Boeser on pelannut tulokaskaudellaan 13 ottelua tehoin 5+9, kun taasen Barzal on iskenyt 15 kamppailuun 14 tehopistettä (3+11).

Ei saa myöskään unohtaa Devilsin kovaa kolmikkoa, Will Butcheria, Jesper Brattia ja Nico Hischieriä, käytännössä juurikin tässä järjestyksessä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Muitakin nimiä löytyy, kuten Tampa Bay Lightningin Mikhail Sergachyov, Los Angeles Kingsin Adrian Kempe, Lightningin Yanni Gourde, Boston Bruinsin Charlie McAvoy, Philadelphia Flyersin Nolan Patrick, Winnipeg Jetsin Kyle Connor, Chicago Blackhawksin Alex DeBrincat, Colorado Avalanchen Alexander Kerfoot….

*sisäänhengitys*

…Vegas Golden Knightsin Alex Tuch, Canadiensin Charles Hudon, Kingsin Alex Iafallo, Columbus Blue Jacketsin Sonny Milano, Detroit Red Wingsin Martin Frk, Coyotesin Christian Fischer, Bruinsin Alex Björk, Washington Capitalsin Jakub Vrana sekä Minnesota Wildin Joel Eriksson-Ek.

Ja ai niin; Columbus Blue Jacketsin Pierre-Luc Dubois.

Kuka on oma suosikkisi? Kerro se meille Facebookin kommenttikenttään!