Colorado Avalanche ja Ottawa Senators pelaavat parhaillaan Ruotsin Tukholmassa NHL-matsia. Kyseessä on NHL:n paluu Eurooppaan pitkän tauon jälkeen.

Joukkueet ja niiden pelaajat ovat olleen Tukholmassa jo hyvän tovin valmistautumassa normaalista poikkeaviin otteluihin. Ainakin yksi pelaaja, Avalanchen tulokashyökkääjä Alexander Kerfoot, on nyt purkanut tuntemuksiaan vanhalta mantereelta.

Hän on nimittäin kirjoittanut NHL.com:lle blogikirjoituksen epäonnisesta sattumastaan, jossa pääosaa näyttelivät rikkinäinen iPhone sekä ilkeä kielimuuri.

Hän nimittäin havaitsi hotellihuoneessaan, että hänen matkapuhelimensa ei lataudu, joten hän lähti metsästämään tähän apua. Apu myös löytyi vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä, mutta tähän ne hyvät asiat sitten loppuivatkin.

Huollossa hänelle nimittäin tokaistiin, että puhelimen korjauksessa menee tovi ja Apple-liikkeen myyjä oli kehottanut Kerfootia palaamaan paikalle jonkin ajan päästä.

– Ajattelin, että tämäpä hienoa. Pääsen näkemään vähän nähtävyyksiä, ja kohta minulla on toimiva puhelin, Kerfoot kirjoitti.

Sitten alkoi tapahtua. Kerfoot nimittäin lähti tallailemaan katuja ja bongasi siinä samalla kahvilan, johon hän halusi mennä käymään.

– Vaeltaessani mukulakivikaduilla näin upean kahvilan. Kielimuurin takia oli vähän hankalaa kommunikoida myyjän kanssa. Minulla on vakava pähkinäallergia, ja pitkällisen yrittämisen jälkeen sain varmuuden, että tilaamassani voileivässä ei ole pähkinää.

Leipä ostettiin ja sitä myös syötiin, mikä johtikin vakavaan allergiseen reaktioon.

– Myyjä oli kaikesta huolimatta ymmärtänyt kysymykseni väärin. Kun tunsin allergiareaktion tulevan, etsin äkkiä paikan johtajan käsiini ja kysyin, oliko leivässäni pähkinää. Tämä vahvisti, että leivässäni ollut pestokastike sisälsi pähkinää.

– Onneksi hän puhui hyvää englantia ja auttoi minut nopeasti taksiin. Muutamassa minuutissa olin sairaalassa, jossa en osannut puhua paikallisten kieltä ja ilman puhelinta. Ei ihan ideaali tilanne.

Sairaalassa asiat menivät kuitenkin hyvin ja tilanne saatiin rauhoitettua. Ongelmat eivät kuitenkaan päättyneet tähän, sillä nyt Kerfoot oli ruotsalaisessa sairaalassa, missä tilannetta pahensi kielimuuri. Kaiken lisäksi, koska Kerfootin puhelin oli yhä huollossa, ei hän voinut ilmoittaa tapahtuneesta kenellekään.

– Lääkärit ja hoitajat pitivät minusta kuitenkin hyvää huolta, ja onneksi minulla ollut vastaavia reaktioita aiminkin. Tunsin, että tämä ei olisi kauhean vakava. Onneksi oli vapaapäivä enkä missannut harjoituksia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kun Kerfoot sitten lopulta pääsi sairaalasta ulos, suuntasi hän suorinta tietä takaisin Apple-liikkeeseen, mutta puhelin ei ollut vielä tässäkään vaiheessa kunnossa.

– He arvelivat, että vika on akussa, ja uuden saamisessa menisi muutama päivä. Silloin olisin jo takaisin Coloradossa. Ajattelin, että tämä ei ole minun päiväni ja päätin vain ostaa uuden puhelimen.

– Päivän päätteeksi päädyin takaisin hotellille uuden puhelimen kanssa, ja olonikin oli jo ihan hyvä. Se ei ollut ihan sellainen vapaapäivä kuin suunnittelin – mutta sellainen, jota en aivan varmasti unohda ihan heti!

Kerfoot on iskenyt toistaiseksi ottelussa tehot 1+1.