Joskus jotkut ketjut vaan nousevat korkealle muiden yläpuolelle. Joistakin vitjoista puhutaan myöhemmin jopa legendaarisina.

Tampa Bay Lightningin ykkösketju Vladislav NamestnikovSteven StamkosNikita Kutsherov ei ehkä vielä yllä legenda-asteikolle, mutta saman menon jatkuessa paljon ei jää puuttumaan tuon kunniamaininnan ansaitsemisesta.

Jo tilastot kertovat kolmikosta paljon. 16 kierroksen jälkeen Stamkos johtaa NHL:n pistepörssiä tehoilla 7+21=28. Kutsherov on toisena pisteillä 15+11=26. Namestnikov on kasannut tehot 7+10=17.

Numeroitakin vakuuttavampaa on ketjun toiminta kaukalossa. Siinä on sitä mystistä kemiaa; sitä, kun pelaajat selittävät, etteivät osaa selittää sitä – tuntuu vain, että aina tietää, mitä kaveri aikoo tehdä.

Tässä tullaan erinomaisen ketjun perusideologiaan. Hyvät ketjut ovat ehkä potkun tai syötön verran vastustajaa edellä. Erinoaiset tai loistavat ketjut ovat ajatuksen verran vastustajaa edellä.

Kun Lightningin ykkösketjun peli kulkee, vastustaja on täysin aseeton. Siinä voi yrittää rimpuilla mukana, mutta lopulta kiekko usein löytyy omasta maalista. Siksi, että Tampan kolmikon peli kulkee kuin, niin, ajatus.

Eilen Tampa-kolmikon kiekkoklinikkaa sai todistaa aitiopaikalta San Jose Sharks. Lightning vei pelin maalein 5–1. Stamkos takoi pisteet 0+3, Kutsherov 1+2 ja Namestnikov 2+1.

Erityisesti Namestnikovin iskemät neljäs ja viides osuma olivat todellisia kaunokaisia. Kiekko kulki mieheltä toiselle jouhevasti ja nopeasti yhden kosketuksen syötöillä, ja lopulta Namestnikov pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. Neljännen maalin tämä käytännössä ”puttasi” sisään aivan maalin edestä.

Joillekin tarpeeksi pitkään jääkiekkoa seuranneille saattoi tulla klap-klap-klap-maali -kuvioista mieleen Neuvostoliiton legendaarinen Punakone. Sattumaa tai ei, kahden kyseisen Lightning-vitjan hyökkääjän juuret ovat Venäjällä.

Maalit saivat myös tv-selostajan ja -kommentaattorin haltioihinsa.

– Studiossa puhuttiin nopeasta kiekonliikuttelusta ja hyökkäämisestä. Tämä ketju on tuon aiheen akatemia. Katsokaa nyt. He liikuttavat kiekkoa niin nopeasti yhdellä kosketuksella, Kutsherovin lapa hädin tuskin koskettaa kiekkoa. Ja he ymmärtävät toisiaan niin hyvin, NBC:n kommentaattori ihasteli.

Mitäpä sitä enempää selittämään. Katsokaa taidonnäytteet itse alla olevista linkeistä.

NHL

@NHL
.@86Kucherov - @RealStamkos91 - @Vladdy18.

This line is bonkers.

NHL

@NHL

NHL

@NHL
.@86Kucherov - @RealStamkos91 - @Vladdy18.

This line is bonkers.
Okay, guys. It's starting to get a little ridiculous. #TBLvsSJS