Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tapahtunut kolmen seuran megakauppa vaikuttaa myös suomalaisvahti Ville Husson asemaan, vaikka hän kuulukin St. Louis Bluesin organisaatioon.

Vaan, miten se on mahdollista, kun Matt Duchenen ja Kyle Turrisin ympärille keskittyneessä kaupassa olivat mukana Colorado Avalanche, Ottawa Senators ja Nashville Predators – ei St. Louis Blues?

Itse asiassa tässä tullaan Vegas Golden Knightsin mukanaan tuomaan vaikutuksiin.

AHL-seurat Chicago Wolves ja San Antonio Rampage toimivat nykyisin sekä Golden Knightsin, Bluesin että myös Avalanchen farmiseuroina; Wolves kahden ensimmäisen, Rampage kahden jälkimmäisen.

Selvennetään siis hieman kuviota: esimerkiksi Blues-organisaatioon kuuluva Husso kiekkoilee San Antoniossa ja niin ikään nuottipaitojen omistuksessa oleva suomalaispuolustaja Petteri Lindbohm puolestaan Chicagossa – tämä kaikki on mahdollista edellä mainitun yhteistyön myötä.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Vaan, mitä tekemistä Duchenen kaupalla on Husson kanssa? Osana diiliä Avalanche sai maalivahti Andrew Hammondin.

Hammond siirtyy pelaamaan San Antonioon ja taistelemaan farmiyhteistyön myötä Husson kanssa samasta pelipaikasta, sillä hän on lähtökohtaisesti Avalanchen nokkimisjärjestyksessä kolmosmaalivahti.

Onkin varsin mielenkiintoista nähdä, miten koko peluutuskuvio tulee jatkossa toimimaan, sillä luonnollisesti jokaisen NHL-seuran intresseissä on saada ennen kaikkea omat pelaajat pelaamaan.