Ottawa Senatorsin ja Vegas Golden Knightsin välisessä ottelussa nähtiin tappelu, joka ei ole ihan jokapäiväinen näky NHL-jäillä.

Kun kaksi pelaajaa päättää pudottaa hanskansa, yleensä kyseessä on joko kaksi raskassarjalaista nyrkkisankaria tai vaihtoehtoisesti kaksi keskenään samankokoista pelaajaa.

Vaan näin ei ollut Senatorsin ja Golden Knightsin pelissä. 175-senttinen Jean-Gabriel Pageau lähti puolustamaan Luca Sbisan kovan taklauksen alle jäänyttä Tom Pyattia. Pageau siis haastoi itseään noin 15 cm pidemmän ja myös 15 kg painavamman Sbisan nyrkkihippasille.

Voittajasta tappelussa ei ollut epäselvyyttä, sillä Pageau, joka on äärimmäisen kaukana kovanaaman perikuvasta, ei mahtanut tilanteessa isommalleen yhtikäs mitään.

Sens Prospects

@SensProspects
Pageau Sbisa fight following the hit on Pyatt. Pageau gets the extra 2 (instigator).

Fyysinen ylivoima oli siis melkoinen Sbisan eduksi, mikä myös näkyi, ja kokemansa selkäsaunan päälle Pageaulle tuomittiin vielä ylimääräinen kaksiminuuttinen tappelun aloittamisesta.

Pageau sai siis tilanteessa 2+2 minuutin jäähyn, kun taas Sbisa selvisi pelkällä kakkosella.

Kun yhteen lasketaan kaikki NHL:n harjoituskaudella, runkosarjassa ja pudotuspeleissä tapahtuneet tappelut, on niitä Pageaulla nyt tilillään kolme, kun taas Sbisa on lähtenyt nyrkkihippasille urallaan 19 kertaa.