Vegas Golden Knightsin konkaripuolustaja, ja varakapteeni, Jason Garrison on pelannut valitettavan heikosti NHL-tulokkaan puolustuksessa, vaikka joukkue itsessään majailee koko liigan sarjataulukossa viidennellä sijalla.

Garrison, joka saapui seuraan laajennusdraftissa Tampa Bay Lightningista, antoi kauden ensimmäisessä ottelussa yhden maaliin johtaneen syötön ja lisäksi kahden ensimmäisen pelatun ottelun jälkeen hänen tehotilastonsa oli +2.

Kahdessa seuraavassa ottelussa hän sen sijaan jäi molemmissa teholukemaan -2, siis yhteensä -4, ja se riitti Golden Knightsin valmennusjohdolle – edessä oli katsomokomennus.

Nyt tuo katsomokomennus on venynyt neljän ottelun mittaiseksi ja lopulta nevadalaisseurassa tehtiin ainoa oikea ratkaisu: 4,6 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttivat Garrison asetettiin waiver-listalle, tarkoituksena määrätä hänet farmiin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tämä on oikea ratkaisu niiltäkin osin, että AHL:ssä pelaa nuori Shea Theodore, joka ei enää missään nimessä kuuluisi farmiin. Hän nimittäin löi itsensä isosti läpi viime kevään pudotuspeleissä, ja myös runkosarjassa, Anaheim Ducksin paidassa, eikä AHL:llä ole enää yksinkertaisesti annettavaa hänelle.

Theodore onkin ollut täysin ylivoimainen AHL-seura Chicago Wolvesissa, sillä hän on kuuteen otteluun naulannut tehot 4+5.

Seuraavien 24 tunnin ajan kaikilla muilla NHL-seuroilla on mahdollisuus poimia 32-vuotias Garrison ilmaiseksi riveihinsä, mutta sitä tuskin tapahtuu, sillä hänen vuosipalkkansa on yksinkertaisesti liian korkea.

Golden Knightsilla on mahdollisuus kivuta entistä vankemmin kohti sarjan kärkeä, sillä se on pelannut esimerkiksi kolme ottelua sarjaa johtavaa Tampa Bay Lightningia vähemmän.