Tämän vuoden Karjala-turnaus tulee poikkeamaan melkoisesti jokavuotisesta EHT-tasosta, sillä kaikki maat valmistautuvat tuleviin olympialaisiin ja lisäksi mukana ovat myös Kanadan sekä Sveitsin maajoukkueet.

Normaalisti EHT:llä tapellaan niin sanotuista sarjapisteistä ja paikasta MM-kisakoneessa, eikä turnauksessa ole maita kuin neljä, mutta tänä vuonna kaikki on toisin. Jokainen maajoukkue valmistautuu nimittäin Pyongchangin olympiaturnaukseen.

Olympialaiset järjestetään neljän vuoden välein ja tämän rytmityksen mukaisesti EHT-turnausten merkitys kasvaa, mutta tänä vuonna kaikki on toisin, sillä NHL-pelaajia ei tulla olympialaisissa näkemään. Toisin sanoen EHT:llä jaossa on niiden muutaman rosteripaikan sijaan kokonaisen pelaajarosterin verran tontteja.

Oman lisämausteensa Karjala-turnaukselle tuo se, että perinteisten Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tshekin lisäksi mukana ovat myös Kanada ja Sveitsi.

Kanadan Jääkiekkoliitto julkaisikin Twitter-tilillään, myöhään torstai-iltana, joukkueensa ja rosteriin nimetyiltä pelaajilta löytyy uskomattomat 4 129 ottelua NHL-kokemusta, mitä siis tulee pelkästään runkosarjaotteluihin.

Kaikkein kokenein kaveri on NHL-urallaan 738 runkosarjaottelua pelannut ja niissä pisteet 189+335=524 tehtaillut Derek Roy (kuvassa), joka edustaa nykyisin SHL-seura Linköpingiä.

Häntä kokemuksellaan säestävät muun muassa Rene Bourque, Mason Raymond ja viime vuonna vakavasti loukkaantunut (niskamurtuma) Wojtek Wolski, joka on ollut erinomaisessa vireessä KHL-seura Kunlun Red Starissa.

Turnauksessa nähdään niin ikään myös puolustaja Chris Lee, joka paukutti viime kaudella KHL:ssä 60 otteluun hurjat 65 tehopistettä ja valittiin sen myötä NHL-tähtiä vilisseeseen viime kevään MM-kisajoukkueeseen.

37-vuotias konkari on tällä hetkellä ilman seuraa, sillä hän haki tryoutin kautta sopimusta Los Angeles Kingsiin, sekä sitä kautta uransa ensimmäistä NHL-ottelua, mutta tryout ei poikinut varsinaista pelaajasopimusta.

Maalivahdit:

Justin Peters
Ben Scrivens

Puolustajat:

Jesse Blacker
Simon Despres
Chay Genoway
Geoff Kinrade
Chris Lee
Maxim Noreau
Mat Robinson
Karl Stollery
Zach Whitecloud

Hyökkääjät:

Rene Bourque
Gilbert Brule
Andrew Ebbett
Matt Ellison
Matt Frattin
Quinton Howden
Rob Klinkhammer
Brandon Kozun
Eric O’Dell
Mason Raymond
Derek Roy
Dylan Sikura
Christian Thomas
Linden Vey
Wojtek Wolski