Los Angeles Kingsiä, Colorado Avalanche, Anaheim Ducksia, Florida Panthersia sekä Montreal Canadiensia omalla pelaajaurallaan edustanut George Parros sai eilen NHL:n kurinpidossa uuden roolin, sillä hän on tätä nykyä sen vanhempi varajohtaja.

Hän toimi kurinpidon palkkalistoilla jo viime kaudella, mutta nyt hänen roolinsa on paljon suurempi. Parros onkin ottanut neuvosta vaarin, ja jo päivä uutisen jälkeen hänellä on ajatuksissa kurinpidon uusi linja koskien pelaajien huitomisia.

Urallaan 474 runkosarjaottelua, ja niissä 1 092 rangaistuminuuttia kerännyt, 37-vuotias ex-hyökkääjä kertoi asiasta NHL.com:lle.

Olen aina ollut sitä mieltä, että liiga olisi voinut olla rankempi tiettyjä suorituksia kohtaan, joissa minun mielestäni on tapahtunut jotakin sellaista, mikä on todella irtonaista itse pelistä, eikä sillä ole koitettu hyötyä muuta kuin sillä, että toista pelaajaa on yritetty satuttaa. Yritän olla rankempi näitä suorituksia kohtaan, sillä niissä on oltu mielestäni liian pehmeitä.

Huitominen on yksi näistä asioista, joissa tuomarien neuvotaan olevan rankempia. Se on yleistä eikä kaikki huitomiset aiheuta kurinpidollisia toimia. Mutta kurinpito aikoo katsoa kaikki vakavat rikkeet ja löytää kaavan yksilöiden sekä koko liigan suhteen.

Jos ne vaikuttavat olevan tarkoituksenmukaisia lyöntejä suurella voimalla sormiin ja käsiin, me aiomme puuttua asiaan ja antaa siitä sakot tai pelikieltoa. Me aiomme muuttaa pelaajien käytöksen tämän suhteen.

Viime kauden puhutuin huitominen tapahtui runkosarjan lopussa, kun Pittsburgh Penguins kohtasi Ottawa Senatorsin. Tuolloin Penguinsin tähtipelaaja Sidney Crosby huitaisi Senators-puolustaja Marc Methotia niin kovalla voimalla käsille, että puolustajalla katkesi sormi sanan varsinaisessa merkityksessä.

Toinen tapaus nähtiin aiemmin kaudella, kun mitä ilmeisimmin Minnesota Wildin Eric Staalin huitaisu aiheutti Calgary Flames -tähti Johnny Gaudreaulle kuuden viikon sairasloman.

Muutoinkin huitaisut ovat jääkiekkokaukaloissa valitettavan yleinen tapa, mutta erityisesti nämä kaksi nousivat viime kaudella pinnalle. Pitkälti siitä syystä, että rikkeet olivat normaalia räikeämpiä, minkä lisäksi niiden tekijät olivat tähtipelaajia.

Crosbyn tapauksessa suurta närää aiheutti myös se, että hän ei saanut tilanteesta minkäänlaista rangaistusta. Tilannetta vielä pahensi se, että vain hetkeä aiemmin hän selvisi ”munakoukustaan”, kohteenaan Ryan O’Reilly, kuin koira veräjästä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.