Jason Pominvillen, Alex Tuchin ja Erik Haulan menetykset kesän aikana ovat tuoneet vapaita paikkoja Minnesota Wildin NHL-rosteriin ensi kaudelle.

Wild toivoo, että vuoden 2016 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella varattu Luke Kunin olisi yksi rosteripaikan nappaavista pelaajista.

19-vuotias sentteri oli kaikilla mittareilla mitattuna seuransa vakuuttavimpia pelaajia kehitysleirillä ja hänen katseet siintävät jo syksyssä ja NHL-rosteriin pääsyssä.

– Ensimmäisellä leirillä tarkoituksenani oli saada jalanjälki maahan ja organisaatio näkemään millainen pelaaja olen, Kunin kertoi Pioneer Pressille aiemmin tällä viikolla.

– Haluan näyttää kasvua ja tulla joka päivä paremmaksi. Katson asioita tällä tavalla.

Wild huusi Kuninin numerolla 16. vuoden 2016 varaustilaisuudessa. Menneellä kaudella oikealta laukova amerikkalaissentteri dominoi Wisconsinin yliopiston joukkueessa tehden 35 otteluun 22 maalia ja 38 tehopistettä.

182-senttinen ja 89-kiloinen huippulupaus pääsi loppukaudesta tutustumaan myös AHL:ään Iowa Wildin paidassa, jossa edusti erittäin vakuuttavasti – 12:ssa pelatussa ottelussa Kunin iski tehot 5+3.

Wildin täytyi tehdä kovia siirtoja palkkakattoa vastaan taistellessa ja tästä syystä Pominville sekä Marco Scandella saivat lähteä, jotta joukkue saisi tilaa Nino Niederreiterin ja Mikael Granlundin jatkosopimuksille.

Sekä Niederreiter että Granlund tulevat saamaan roimat palkankorotukset, joten Wild kaipaa rosteriinsa tulokassopimuksella pelaavia nuoria talentteja.

Kuninin tähänastiset näytöt ovat sen verran vakuuttavia, ettei ole mitään syytä epäillä etteikö hän voisi olla tällainen nuori talentti.