Edmonton Oilers on solminut puolustaja Yohann Auvitun kanssa yhden vuoden mittaisen sopimuksen. Sopimuksen yksityiskohdista ei ole vielä tietoa, mutta mitä ilmeisimmin kyseessä on kaksisuuntainen sopimus. Joukkue tiedotti asiasta maanantaina virallisilla nettisivuillaan.

Viime kausi oli 27-vuotiaan puolustajan ensimmäinen NHL:ssä. Auvitu pelasi New Jersey Devilsin paidassa 25 ottelua tehoin 2+2. AHL:ssä Albany Devilsin riveissä ranskalainen pelasi 29 ottelua tehden 5 maalia ja yhteensä 13 tehopistettä.

180-senttinen ja 87-kiloinen Auvitu on suomalaisittain erittäin tunnettu nimi – mies on pelannut Liigassa yhteensä kuusi kautta, joista neljä ensimmäistä meni JYP:in ja kaksi viimeistä HIFK:n riveissä. Yhteensä Liiga-pelejä Ivry-sur-Seinestä lähtöisin olevalle Auvitulle kertyi 216, joissa mies tehtaili 57 tehopistettä (19+38).

Auvitu on myös tuttu nimi Ranskan maajoukkuepaidasta. Hän on edustanut maataan kahdeksissa maailmanmestaruuskisoissa sekä kolmissa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa. Tehokkaimmillaan Auvitu oli viimekeväisissä MM-kilpailuissa, joissa hän pelasi piste per peli-tahtia (7 ottelussa tehot 2+5).

Auvitu on yksi maansa kolmesta NHL-aktiivista – hänen lisäkseen uraansa Pohjois-Amerikassa tekevät Stars-hyökkääjä Antoine Roussel sekä Flyers-hyökkääjä Pierre-Edouard Bellemare. Rapakon taakse saattaa olla myös matkalla KHL-liigaa viime kausilla TSSKA Moskovan paidassa edustanut Stephane Da Costa.